POHOVANE PILEĆE ŠNICLE: Ovako su ovaj specijalitet pravile naše bake

Новости онлине

07. 10. 2024. u 15:43

Ukoliko ste ljubitelj pohovanih šnicli, a nemate vremena ni stpljenja za dugotrajan proces koji zahteva pohovanje, ovo je pravi recept za vas. Kada budete isprobali ovaj način za pohovanje pilećih šnicli više nećete ni pomisliti da ih pohujete na klasičan način jer je ovako mnogo jednostavnije, a preukusne su.

ПОХОВАНЕ ПИЛЕЋЕ ШНИЦЛЕ: Овако су овај специјалитет правиле наше баке

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500g pilećeg belog mesa
  • 1 jaje
  • 70 ml mleka
  • 1 puna kašika soka limuna
  • 1 kašičica senfa
  • 1/2 kašicice soli
  • 1/2 kašičice karija
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice suvog bosiljka(ili začin koji volite)
  • 1/2 kašičice origana
  • 1 kašika ulja
  • 100g brašna
  • 1/2 kašičice soli,začina,paprike
  • Malo ulja za prženje

Priprema:

Pomešajte jaje, mleko, limunov sok, senf, začine i ulje pa dobro sjedinite masu, a onda šnicle potopite u nju da odstoje najmanje sat vremena, a najbolje bi bilo preko noći. Zatim i uvaljajte u brašno sa začinima i pržite na ulju. Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOMIČNE SCENE NA ODBOJKAŠKOJ UTAKMICI: Evo šta se desilo sudiji (VIDEO)