PUNJENE PAPRIKE SA BUNDEVOM: Recept koji morate probati
Sezona bundeva je u punom jeku! Napunite njima paprike i pripremite pravu jesenju gozbu.
Sastojci:
- 6 paprika srednje veličine
- 400 g bundeve
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100 g pirinča
- 100 g feta sira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica mlevene paprike
- So i biber po ukusu
- Svež peršun ili timijan za ukus
- 500 ml pasiranog paradajza
- 200 ml biljnog temeljca (ili vode)
Priprema:
Paprike oprati, odrezati vrhove (čepove) i očistiti semenke iznutra. Ostavi ih po strani. Za pripremu fila oljuštite bundevu i iseckajte je na sitne kockice. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i prodinstajte sitno seckani luk dok ne omekša.
Dodajte seckani beli luk i dinstajte još minut, pa dodajte bundevu i dinstajte 5-7 minuta dok ne omekša.
Dodajte pirinač i sve promešajte i kuvajte još nekoliko minuta da pirinač poprimi arome. Isključite vatru i ostavite da se smeša malo ohladi. U smesu dodajte jaje, izmrvljeni feta sir, mlevenu papriku, so i biber po ukusu i malo seckanog peršuna ili timijana. Sve dobro izmešati. Svaku papriku napunite pripremljenim nadevom i poklopite poklopcima (gornjim delovima paprika koje ste isekli).
U šerpi zagrejte pire od paradajza i povrća. Po želji dodajte so, biber i malo šećera da uravnotežite kiselost paradajza. Punjene paprike stavite u veliki lonac ili tiganj i prelijte ih paradajz sosom. Pecite ih na srednjoj vatri, poklopljene, oko 45 minuta, dok paprike i pirinač ne omekšaju. Možete ih peći i u rerni zagrejanoj na 180°S, takođe oko 45 minuta. Paprike poslužite tople, sa preostalim sosom i dodatkom svežeg peršuna.
(jutarnji.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAPRAVITE SUPER UKUSAN RUČAK: Piletina sa graškom i pečurkama u kremastom sosu
01. 10. 2024. u 09:00
TURSKI RECEPT ZA FAŠIRANE ŠNICLE: Sočnije i ukusnije ne mogu biti
04. 10. 2024. u 09:00
ŠOK SAZNANjA NA SUĐENjU: Zaposleni u "Ribnikaru" nisu pružili pomoć deci nakon što ih je Kosta upucao?
IZ SNIMAKA se vidi da su tetkica, kojoj još ne znamo ime, razredna Dragana Tomić i domar Rade Simić, nakon što je Kosta pucao, a pre dolaska nastavnika geografije Zorana Niševića i policije, bili na vratima učionice istorije u kojoj je bilo "VII/2" i niko od njih nije ušao unutra i pružio pomoć deci.
30. 09. 2024. u 14:56
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka
NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.
25. 09. 2024. u 22:01
SRBIN OBJAVIO KOLIKO GA KOŠTA ŽIVOT NA SELU: Dao detaljan spisak na šta troši - ima pitanje za sunarodnike
SRBIN koji živi sa suprugom i detetom na selu napisao je na društvenim mrežama da mesečno troši između 2.000 i 2.500 evra. Objavu je postavio jer je, kako kaže, primetio da mnogi troše manje od njega, i to u gradu, i zanimalo ga je da li u nečemu preteruje.
04. 10. 2024. u 18:13
Komentari (0)