PUNJENE PAPRIKE SA BUNDEVOM: Recept koji morate probati

Novosti online

05. 10. 2024. u 09:00

Sezona bundeva je u punom jeku! Napunite njima paprike i pripremite pravu jesenju gozbu.

ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ СА  БУНДЕВОМ: Рецепт који морате пробати

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • 6 paprika srednje veličine
  • 400 g bundeve
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 100 g pirinča
  • 100 g feta sira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun ili timijan za ukus
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 200 ml biljnog temeljca (ili vode)

Priprema:
Paprike oprati, odrezati vrhove (čepove) i očistiti semenke iznutra. Ostavi ih po strani. Za pripremu fila oljuštite bundevu i iseckajte je na sitne kockice. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i prodinstajte sitno seckani luk dok ne omekša.
Dodajte seckani beli luk i dinstajte još minut, pa dodajte bundevu i dinstajte 5-7 minuta dok ne omekša.
Dodajte pirinač i sve promešajte i kuvajte još nekoliko minuta da pirinač poprimi arome. Isključite vatru i ostavite da se smeša malo ohladi. U smesu dodajte jaje, izmrvljeni feta sir, mlevenu papriku, so i biber po ukusu i malo seckanog peršuna ili timijana. Sve dobro izmešati. Svaku papriku napunite pripremljenim nadevom i poklopite poklopcima (gornjim delovima paprika koje ste isekli).
U šerpi zagrejte pire od paradajza i povrća. Po želji dodajte so, biber i malo šećera da uravnotežite kiselost paradajza. Punjene paprike stavite u veliki lonac ili tiganj i prelijte ih paradajz sosom. Pecite ih na srednjoj vatri, poklopljene, oko 45 minuta, dok paprike i pirinač ne omekšaju. Možete ih peći i u rerni zagrejanoj na 180°S, takođe oko 45 minuta. Paprike poslužite tople, sa preostalim sosom i dodatkom svežeg peršuna.
 

(jutarnji.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA U ALBANIJI! Šiptari i Ukrajinci zajedno vređali Srbe i Ruse (FOTO)