PUNJENE PAPRIKE SA BUNDEVOM: Recept koji morate probati
Sezona bundeva je u punom jeku! Napunite njima paprike i pripremite pravu jesenju gozbu.
Sastojci:
- 6 paprika srednje veličine
- 400 g bundeve
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100 g pirinča
- 100 g feta sira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica mlevene paprike
- So i biber po ukusu
- Svež peršun ili timijan za ukus
- 500 ml pasiranog paradajza
- 200 ml biljnog temeljca (ili vode)
Priprema:
Paprike oprati, odrezati vrhove (čepove) i očistiti semenke iznutra. Ostavi ih po strani. Za pripremu fila oljuštite bundevu i iseckajte je na sitne kockice. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i prodinstajte sitno seckani luk dok ne omekša.
Dodajte seckani beli luk i dinstajte još minut, pa dodajte bundevu i dinstajte 5-7 minuta dok ne omekša.
Dodajte pirinač i sve promešajte i kuvajte još nekoliko minuta da pirinač poprimi arome. Isključite vatru i ostavite da se smeša malo ohladi. U smesu dodajte jaje, izmrvljeni feta sir, mlevenu papriku, so i biber po ukusu i malo seckanog peršuna ili timijana. Sve dobro izmešati. Svaku papriku napunite pripremljenim nadevom i poklopite poklopcima (gornjim delovima paprika koje ste isekli).
U šerpi zagrejte pire od paradajza i povrća. Po želji dodajte so, biber i malo šećera da uravnotežite kiselost paradajza. Punjene paprike stavite u veliki lonac ili tiganj i prelijte ih paradajz sosom. Pecite ih na srednjoj vatri, poklopljene, oko 45 minuta, dok paprike i pirinač ne omekšaju. Možete ih peći i u rerni zagrejanoj na 180°S, takođe oko 45 minuta. Paprike poslužite tople, sa preostalim sosom i dodatkom svežeg peršuna.
(jutarnji.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAPRAVITE SUPER UKUSAN RUČAK: Piletina sa graškom i pečurkama u kremastom sosu
01. 10. 2024. u 09:00
TURSKI RECEPT ZA FAŠIRANE ŠNICLE: Sočnije i ukusnije ne mogu biti
04. 10. 2024. u 09:00
JESTE LI SIGURNI DA PUTIN BLEFIRA?! Evo koliki je rizik od nuklearnog rata - Stigle najnovije stručne procene
DANIMA se mnogi građani pitaju koliko je realan rizik od nuklearnog rata nakon što je američki predsednik Džo Bajden ovlastio Ukrajinu da koristi rakete dugog dometa za napad na Rusiju, što je, prema novoj Putinovoj bezbednosnoj strategiji, razlog za rat, uključujući nuklearni odgovor.
21. 11. 2024. u 11:27
"SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT!" Nemačka upozorila građane, izdat dokument na 1.000 strana
GRAĐANI Nemačke upozoreni su da se pripreme za mogući treći svetski rat sa Rusijom, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin još jednom zapretio nuklearnim napadom.
20. 11. 2024. u 11:55
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)