JELO KOJE SVI OBOŽAVAJU: Napravite punjene pohovane paprike sa sirom

Новости онлине

27. 09. 2024. u 10:30

Kada više nemate ideja šta spremati za ručak, kladite se na pohovane punjene paprike. Najčešće se pune tvrdim sirom, ali možete ih puniti i šunkom, topljenim sirom, šampinjonima...

ЈЕЛО КОЈЕ СВИ ОБОЖАВАЈУ: Направите пуњене поховане паприке са сиром

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 8 crvenih paprika
  • 8 kriški sira
  • 3 jajeta
  • brašno
  • prezle
  • so
     

Priprema:
Paprike ispecite na tiganju ili roštilju, prebacite u posudu, prekrijte providnom folijom da se pare i ostavite da se ohlade. Ohlađene paprike oljuštite i uklonite semenke. Svaku papriku napunite debelom kriškom dimljenog sira. Paprike punjene sirom uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, pa u prezle. Paprike pržite u dubokom ulju nekoliko minuta sa svake strane. Pržene paprike stavite na papirni ubrus da upiju višak masnoće. Poslužite toplo kao prilog ili samostalno jelo.
 

(Index.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN SOLIDARNOSTI: Ključ za održivu budućnost