MESO SE LEPI ZA PRSTE: Punjeno pile, sočno i slasno, jedan sastojak mu daje poseban šmek

Novosti online

16. 09. 2024. u 07:00

NAPRAVITE punjeno pile.

МЕСО СЕ ЛЕПИ ЗА ПРСТЕ: Пуњено пиле, сочно и сласно, један састојак му даје посебан шмек

Foto: Shutterstock

Dodajte mu začine, kačkavalj i pivo. Dobićete neverovatan spoj različitih ukusa.

Sastojak:

  • 1 pile
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 30 g maslaca
  • 200 g kačkavalja
  • 1 kg krompira
  • 100 ml piva
  • so

Priprema:

Pomešajte maslac sa začinom i paprikom. Pile otkostite, pa ga sa unutrašnje strane premažite maslacem pomešanim sa začinima. Iseckajte kačkavalj na kockice i njime napunite pile. Urolajte pile, pa tako urolano stavite u mrežicu. Oljuštite krompir, isecite ga i posolite. Stavite u pleh, nalijte pivom, a preko krompira stavite pile. Prekrijte folijom i pecite na 200-220 stepeni oko sat i po. Skinite foliju i pecite još 15 minuta dok ne dobije zlatkastu koricu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 (tportal.hr)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAČO, JOŠ JEDAN DAČA JE NA PUTU! Zašto je Okanović sinu dao ime po Danilu Lazoviću? Zajedno smo se molili Bogu