KROKETI OD KROMPIRA SA MLEVENIM MESOM: Hrskavi spolja i puni fila, a odlični su i kada se ohlade
Kroketi od krompira su uvek sjajan način da napravite jelo od jednostavnih sastojaka, a da pritom bude savršeno ukusno.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 2 jajeta
- 100 g kukuruznog brašna
- 350 g mlevenog mesa
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- so, biber
Priprema:
Ukoliko vam nije ostalo pire krompira od prethodnog dana, krompir obarite, pa ga izgnječite viljuškom ili štapnim mikserom. Dodajte mu cela jaja i brašno, pa zamesite čvrstu smesu nalik onoj za knedle. Dobijeno testo stavite u frižider dok ne pripremite punjenje. Na malo ulja propržite crni i beli luk da se zastakle, pa nakon toga dodajte mleveno meso i dinstajte dok ne porumeni. Kašikom vadite deo smese od krompira, oblikujte rukama manju lopticu, koju ćete potom pritisnuti da izgleda kao pljeskavica. Na jednu stranu stavite meso, pa preklopite i rukama zatvorite sa svih strana. Postupak ponavljate dok ne potrošite sav materijal. Svaki uvaljajte u kukuruzno brašno, pa pecite u zagrejanom ulju, po nekoliko minuta sa obe strane dok ne dobiju zlatastu boju.
(index.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)