POHOVANO BELO MESO IZ RERNE: Sočni zalogaji za čistu desetku

Novosti online

11. 09. 2024. u 10:00

Ovako spremljeno meso je izvanredno mekano i sočno sa neodoljivo hrskavom koricom.

ПОХОВАНО БЕЛО МЕСО ИЗ РЕРНЕ: Сочни залогаји за чисту десетку

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Belo pileće meso, otkošteno 1 kg
  • Suvi biljni začin po ukusu
  • Mleveni biber po ukusu

Marinada :

  • Majonez 3 kašike
  • Kisela pavlaka 3 kašike
  • Beli luk u prahu 1 kašičica
  • Senf 1 kašičica

Smesa za pohovanje:

  • Prezle 150 g
  • Izrendani parmezan 40 g (1 kesica)

Još je potrebno:

  • Rastopljeni maslac 100 g
  • Kukuruzno žuto brašno po potrebi
  • Ulje po potrebi

Priprema:

Pileće meso iseći na šnicle, debljine 0,5 cm. Isečene šnicle sa jedne strane posuti suvim biljnim začinom i mlevenim biberom, a sa druge strane samo sa suvim biljnim začinom (suvi biljni začin i mleveni biber staviti po ukusu). Začine dobro utrljati u meso. Sastojke za marinadu staviti u manju posudu i dobro ih sjediniti. Svako parče mesa sa obe strane premazati sa po jednom kašičicom marinade. Premazano meso poređati u odgovarajuću posudu (slobodno poređati jedan red mesa, pa drugi red preko njega...).

Posudu prekriti providnom folijom i ostaviti u frižider da odstoji jedan sat. Za pečenje mesa uzeti najveći pleh od šporeta i prekriti ga pek-papirom. Pek-papir premazati uljem i posuti kukuruznim brašnom. Za pohovanje, u odgovarajućoj posudi, sjediniti prezle i parmezan. Svako parče mesa uvaljati u mešavinu prezli i parmezana i ispritiskati rukom, da se prezle dobro zalepe za meso. Pripremljeno meso poređati u pleh. Svako parče mesa, u plehu, preliti sa po jednom kašičicom rastopljenog maslaca. Maslac kašičicom razmazati po celoj površini mesa. Pleh sa mesom staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Meso peći dok ne dobije zlatnorumenu boju.

Meso ne treba okretati, zato se i stavlja kukuruzno brašno, pa meso i sa donje strane dobije lepu rumenu boju. 

(superrecepti/žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKCIJA ZA KLIMU I ZELENA AGENDA: Ključni pravci za zaštitu životne sredine