POHOVANO BELO MESO IZ RERNE: Sočni zalogaji za čistu desetku
Ovako spremljeno meso je izvanredno mekano i sočno sa neodoljivo hrskavom koricom.
Sastojci:
- Belo pileće meso, otkošteno 1 kg
- Suvi biljni začin po ukusu
- Mleveni biber po ukusu
Marinada :
- Majonez 3 kašike
- Kisela pavlaka 3 kašike
- Beli luk u prahu 1 kašičica
- Senf 1 kašičica
Smesa za pohovanje:
- Prezle 150 g
- Izrendani parmezan 40 g (1 kesica)
Još je potrebno:
- Rastopljeni maslac 100 g
- Kukuruzno žuto brašno po potrebi
- Ulje po potrebi
Priprema:
Pileće meso iseći na šnicle, debljine 0,5 cm. Isečene šnicle sa jedne strane posuti suvim biljnim začinom i mlevenim biberom, a sa druge strane samo sa suvim biljnim začinom (suvi biljni začin i mleveni biber staviti po ukusu). Začine dobro utrljati u meso. Sastojke za marinadu staviti u manju posudu i dobro ih sjediniti. Svako parče mesa sa obe strane premazati sa po jednom kašičicom marinade. Premazano meso poređati u odgovarajuću posudu (slobodno poređati jedan red mesa, pa drugi red preko njega...).
Posudu prekriti providnom folijom i ostaviti u frižider da odstoji jedan sat. Za pečenje mesa uzeti najveći pleh od šporeta i prekriti ga pek-papirom. Pek-papir premazati uljem i posuti kukuruznim brašnom. Za pohovanje, u odgovarajućoj posudi, sjediniti prezle i parmezan. Svako parče mesa uvaljati u mešavinu prezli i parmezana i ispritiskati rukom, da se prezle dobro zalepe za meso. Pripremljeno meso poređati u pleh. Svako parče mesa, u plehu, preliti sa po jednom kašičicom rastopljenog maslaca. Maslac kašičicom razmazati po celoj površini mesa. Pleh sa mesom staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Meso peći dok ne dobije zlatnorumenu boju.
Meso ne treba okretati, zato se i stavlja kukuruzno brašno, pa meso i sa donje strane dobije lepu rumenu boju.
(superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SPREMITE UKUSNE LESKOVAČKE UŠTIPKE: Sočne mesne loptice koje ćete obožavati
07. 08. 2024. u 19:00
NAŠ PREDLOG ZA RUČAK: Krmenadle na italijanski način, nema boljeg ručka
02. 06. 2024. u 11:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)