PUNJENE KISELE PAPRIKE: Ovakve do sad niste probali

Novosti online

02. 09. 2024. u 18:11

Napravite malo drugačiji ručak.

ПУЊЕНЕ КИСЕЛЕ ПАПРИКЕ: Овакве до сад нисте пробали

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea 
  • 1 glavica luka 
  • pirinča 1 šolja
  • malo peršuna 
  • so,biber,vegeta po ukusu
  • kiselih paprika 10-tak
  • parče putera 
  • 1 kašika brašna 
  • pavlake za kuvanje 50 ml
  • kisele pavlake po ukusu

Priprema:

Na malo ulja prodinstati sitno seckan luk, pa kad postane staklast, dodati pileći file, narezan na sitne kockice.Dinstati 5-6 minuta,maknuti sa vatre, pa dodati pirinač, sitno seckan peršun i začine (so, biber, mešavinu začina).

Kisele paprike očistiti i dobro isprati hladnom vodom. Smesom puniti paprike. Preliti vodom, pa kuvati nekih 40 minuta.Otopiti parče putera, pa dodati kašiku brašna. Kratko propržiti, pa dodati kuvanim paprikama. Sipati i pavlaku za kuvanje, pa kuvati na laganoj vatri još 5-6 minuta. Poslužiti toplo, sa kiselom pavlakom.

(super recepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJ BOL NE MOGU DA OPIŠEM: DŽejla Ramović doživela nezgodu na nastupu