PUNJENE KISELE PAPRIKE: Ovakve do sad niste probali
Napravite malo drugačiji ručak.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 1 glavica luka
- pirinča 1 šolja
- malo peršuna
- so,biber,vegeta po ukusu
- kiselih paprika 10-tak
- parče putera
- 1 kašika brašna
- pavlake za kuvanje 50 ml
- kisele pavlake po ukusu
Priprema:
Na malo ulja prodinstati sitno seckan luk, pa kad postane staklast, dodati pileći file, narezan na sitne kockice.Dinstati 5-6 minuta,maknuti sa vatre, pa dodati pirinač, sitno seckan peršun i začine (so, biber, mešavinu začina).
Kisele paprike očistiti i dobro isprati hladnom vodom. Smesom puniti paprike. Preliti vodom, pa kuvati nekih 40 minuta.Otopiti parče putera, pa dodati kašiku brašna. Kratko propržiti, pa dodati kuvanim paprikama. Sipati i pavlaku za kuvanje, pa kuvati na laganoj vatri još 5-6 minuta. Poslužiti toplo, sa kiselom pavlakom.
(super recepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MUSAKA OD PATLIDžANA: Sočna, puna fila, a tako kremasta - niko joj ne može odoleti
15. 08. 2024. u 13:00
BATACI KOJI SE LEPE ZA PRSTE: Začinjeni i hrskavi, a iznutra savršeno pečeni i meki
14. 08. 2024. u 07:00
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)