ZA LJUBITELJE MORSKIH PLODOVA: Isprobajte recept za morsku salatu

Novosti onlajn

22. 08. 2024. u 17:00

AKO ste ljubitelj morskih plodova ovo je pravi recept za vas!

ЗА ЉУБИТЕЉЕ МОРСКИХ ПЛОДОВА: Испробајте рецепт за морску салату

Foto: Pixabay

Potrebno je:

1/4 glavice crvenog kupusa, 250 g pirinča, 300 g očišćenih škampa, 100 g očišćenih oraha, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 0,5 dl vinskog sirćeta, 1,5 dl maslinovog ulja, veza peršuna, crvena paprika šilja, kašika senfa, so, biber

Priprema: 

Pirinač operite, obarite i ocedite. Očistite i sitno iseckajte crveni kupus i crni luk, a škampe operite. Iseckajte orahe. U činiji umutite sirće, kašiku senfa i pola kašičice soli, pa postepeno dolivajte ulje i mutite dok ne dobijete homogeni sos.

Na kraju umešajte sitno seckani beli luk i peršun i malo bibera. U dubljoj činiji pomešajte crveni kupus, škampe i papriku, isečenu na tanke šnite. Prelijte sosom sa peršunom, pospite orasima i promešajte.

Ostavite da odstoji 5-10 minuta i poslužite tako što ćete na dno tanjira staviti kuvani pirinač, a preko sve sastojke iz činije.

BONUS VIDEO:

TOP PET SUPER LEKOVITIH BILjAKA: Momčilo Antonijević | DR NOVOSTI

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CRNOGORCI KIPTE OD BESA ZBOG SKANDALA NA CRNOGORSKOJ TELEVIZIJI: U sopstvenu državu ne možemo da čujemo himnu!