PIRINAČ NA TRPEZI: Recept za pripremu sa piletinom i šafranom

Novosti onlajn

24. 08. 2024. u 07:00

ISPROBAJTE pirinač na malo drugačiji način - sa egzotičnim začinom šafranom.

ПИРИНАЧ НА ТРПЕЗИ: Рецепт за припрему са пилетином и шафраном

Pixabay

Potrebno je:

600 g pilećeg filea, 3 sveže paprike (crvena, žuta, zelena), kašičica šafrana, 3 kašike ulja, 2 čena belog luka, kašika suvog biljnog začina
Za pilav: 200 g basmati pirinča, kašičica šafrana, 100 g crnog luka, 600 ml vruće vode, 2 kašike margarina, 2 kašičice suvog začina

Za ukrašavanje: salata po želji

Priprema:

Pileći file isecite na krupnije komade, pa ga propržite, na zagrejanom ulju, sa svih strana, a zatim dodajte sitno seckanu papriku. Pospite suvim začinom i dinstajte oko 10 minuta dodavajući vodu. Na kraju umešajte šafran i iseckani beli luk.

Pirinač operite i osušite. Na zagrejanom margarinu kratko propržite crni luk isečen na kolutove, dodajte pirinač i zajedno pržite oko dva minuta. Nakon toga dodajte vodu, šafran i suvi začin.

Pilav kuvajte na laganoj vatri 10-12 minuta. Ovako pripremljen pirinač ukrasite salatom po želji i poslužite uz dinstanu piletinu.

 

BONUS VIDEO:

TOP PET SUPER LEKOVITIH BILjAKA: Momčilo Antonijević | DR NOVOSTI

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu