RECEPT ZA LOSOS SA NUDLAMA: Isprobajte klasik azijske kuhinje
LOSOS je veoma zdrava riba, a ovaj recept za pripremu lososa je idealan način da i ovu namirnicu uvrstite u svoj meni!
Potrebno je:
250 g pirinčanih nudli, 600 g fileta lososa, kašika seckanog đumbira, 3 dl pavlake za kuvanje, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 4 kašike seckanog peršuna, 2 kašike ulja, so, biber
Za ukrašavanje: svež peršunov list, 1/2 limete
Priprema:
Skuvajte pirinčane nudle prema uputstvu sa pakovanja. U dubljem tiganju zagrejte ulje i ispržite filete lososa, po nekoliko minuta, s obe strane. Stavite ih zatim u tanjir, pa u istom tiganju propržite seckani đumbir, crni i beli luk.
Dolijte pavlaku za kuvanje, posolite, zagrejte do ključanja, vratite filete ribe, poklopite i kuvajte 10-15 minuta na umerenoj temperaturi.
Na kraju umešajte peršun, sklonite sa ringle i poslužite uz nudle, ukrašeno peršunovim listom i kolutovima limete.
BONUS VIDEO:
TOP PET SUPER LEKOVITIH BILjAKA: Momčilo Antonijević | DR NOVOSTI
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUSI NAPREDUJU NA DVA KLjUČNA FRONTA: Pod kontrolu stavljeno još naselja u Kursku, Pokrovsk na samo 8 kilometara (MAPA)
RUSIJA je u četvrtak saopštila da je njena vojska ponovo zauzela deset naselja u pograničnom regionu Kursk, gde je Ukrajina pokrenula veliki prekogranični upad prošlog meseca. Rusko napredovanje u Kursku dolazi u trenutku kada njene trupe brzo napreduju u istočnom regionu Donjecka.
12. 09. 2024. u 17:58
PROMENA POSLE PET GODINA: Putin doneo važnu odluku za Crnu Goru
RUSKI predsednik Vladimir Putin razrešio je Vladislava Maslenjikova dužnosti ambasadora u Crnoj Gori.
12. 09. 2024. u 17:03
"IME GLASNIJE OD KRIKA" Osvanulo pismo na Borinom grobu, reči nepoznate osobe lome dušu: "Pisaću ti ja još"
BORA Đorđević frontmen grupe "Riblja čorba", preminuo je 4. septembra. Iza sebe je ostavio neutešnu suprugu Dubravku, sina Borisa i ćerku Tamaru. Takođe, neizbrisiv trag je ostavio i u muzičkom svetu.
12. 09. 2024. u 10:55
Komentari (0)