IDEJA ZA RUČAK: Proteinske pljeskavice sa povrćem i kinoom

Novosti online

13. 08. 2024. u 22:02

Pljeskavice sa kinoom i povrćem su bogatog ukusa, a možete da ih jedete u zemičkama sa prilozima po želji.

ИДЕЈА ЗА РУЧАК: Протеинске пљескавице са поврћем и киноом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100 g kinoe
  • 1 jaje
  • 2 kašike pirinčanog brašna
  • pola paprike
  • pola luka
  • 1 mala tikvica
  • 1 štapić celera
  • so, biber i paprika u prahu, po ukusu

Priprema:

Za pljeskavice, prvo kuvajte kinou sa oko 200 ml vode oko 20 minuta, nakon što proključa. Kada počne da ključa, pokrijte poklopcem i kuvajte na srednjoj vatri. U međuvremenu biber, crni luk, tikvicu i celer sitno iseckajte i pržite u tiganju na ulju i soli oko 5-6 minuta, ili dok ne omekšaju.

Kada je kinoa skuvana, ostavite da se malo ohladi, a zatim dodajte jaje i štapnim mikserom mutite da smesa postane kremastija. Takođe dodajte pirinčano brašno i prženo povrće. Po potrebi posolite i pobiberite i dodajte papriku. Lagano nauljenim rukama napravite pljeskavice i ispržite ih. Servirajte i uživajte.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak leti iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!