OVO JOŠ NISTE PROBALI: Burgeri od pirinča koje će vas zasititi
Neobično jelo, ali ukusno. Možete ga kozumirati uz različite priloge.
Sastojci:
- praziluk,
- veća šargarepa,
- šaka smrznutog graška,
- 225 g pirinča,
- 600 ml vode,
- povrtna kocka za supu,
- čen belog luka,
- grančica svežeg ruzmarina,
- 3 listića svežeg bosiljka,
- 2 listića svežeg matičnjaka,
- so,
- biber,
- suvi biljni začin,
- 3 kašike parmezana,
- nekoliko kašika brašna,
- kašika susama
Priprema:
Praziluk presecite po dužini, dobro operite, sitno naseckajte. Šargarepu ogulite i isecite na kockice, a čen belog luka i sveže začinsko bilje sitno iseckajte. Na malo ulja kratko dinstajte praziluk, dodajte šargarepu, a posle nekoliko minuta i grašak.
Dodajte beli luk i opran pirinač. Dinstajte stalno mešajući. Kad pirinač postane staklast zalijte sve vodom i pojačajte vatru. Kad provri, posolite, dodajte povrtnu kocku i mešajte dok se ne rastopi. Zatim smanjite vatru i kuvajte 20 minuta, da se pirinač skuva, a tečnost ispari. Pred kraj kuvanja dodajte sveže začinsko bilje, suvi biljni začin i biber. Kuvani pirinač malo ohladite, dodajte parmezan, od smese oblikujte burgere.
Svaki uvaljajte u kombinaciju brašna i susama, pa pržite na nekoliko kašika ulja, na srednjoj temperaturi, dok ne dobiju lepu boju.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"ODMAH REŠITE TO" Vučiću prišao meštanin Donje Trešnjice, predsednik munjevito reagovao (FOTO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Podrinju gde razgovara sa građanima, učestvuje u raznim događajima i obilazi više sela, gradova i opština.
06. 09. 2024. u 20:12
DESETINE RAKETA PALO NA HARKOV, BROJE SE ŽRTVE: Odgovor na napad Ukrajine tokom noći - dramatični snimci (VIDEO)
RUSIJA je gađala danas Harkov sa najmanje deset raketa tipa Iskander i S-300/400, nakon velikog, noćnog napada Ukrajine bespilotnim letelicama na 15 ruskih regiona, uključujući Moskvu, prenose ukrajinski mediji.
01. 09. 2024. u 15:01
OVU JE PESMU NjOJ POSVETIO: Bora bio zaljubljen u koleginicu- "Sve je prštalo od emocija i ljubavi između njih dvoje"
BORA je bio jedan od najvećih autora koji je ostavio neverovatan trag za sobom.
09. 09. 2024. u 10:48
Komentari (0)