VEGETARIJANSKE PUNJENE PAPRIKE: Bogat ukus omiljenih namirnica
Kada je paprika u glavnoj ulozi, znajte da je zagarantovan pravi gurmanluk. Čime god da ih napunite, dobićete savršen ručak ili večeru sa crvenim, žutim ili zelenim kraljicama leta.
Sastojci:
- 6 paprika babura
- 5 krompira
- paradajz 200 g
- crni luk 4 glavice
- beli luk 3 čena
- 2 šargarepe
- peršun 1/4 veze
- ulje 2 dl
- so po ukusu
- biber po ukusu
Priprema:
Paprike očistite od semenki, operite ih i ostavite da se ocede. Na zagrejanom ulju propržite sitno seckani crni luk. Kad postane staklast, dodajte propasiran beli luk, na kockice isečenu šargarepu i krompir i sve propržite. Nalijte malo vode i kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte iseckan peršun i oljušten i na kockice isečen paradajz, pa sve posolite i pobiberite. Nadevom punite paprike, ređajte ih u dublji sud, nalijte vodom da ogreznu i kuvajte na tihoj vatri. Kad voda upola ispari, paprike stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite ih oko 15 minuta.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUČAK IZ RERNE: Jedinstvena musaka od pečenih paprika, morate je probati
16. 07. 2024. u 21:00
OVE ŠNICLE MORATE DA PROBATE! Poseban ukus i mekoću im daje jedan sastojak
06. 08. 2024. u 14:39
OVAKO GA JOŠ NISTE SPREMALI: Zapečeni pire krompir sa mlevenim mesom
05. 08. 2024. u 13:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)