VEGETARIJANSKE PUNJENE PAPRIKE: Bogat ukus omiljenih namirnica

Новости онлине

07. 08. 2024. u 16:35

Kada je paprika u glavnoj ulozi, znajte da je zagarantovan pravi gurmanluk. Čime god da ih napunite, dobićete savršen ručak ili večeru sa crvenim, žutim ili zelenim kraljicama leta.

ВЕГЕТАРИЈАНСКЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Богат укус омиљених намирница

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 6 paprika babura 
  •  5 krompira 
  • paradajz 200 g
  • crni luk 4 glavice
  • beli luk 3 čena
  • 2 šargarepe
  • peršun 1/4 veze
  • ulje 2 dl
  • so po ukusu
  • biber po ukusu 

Priprema:

Paprike očistite od semenki, operite ih i ostavite da se ocede. Na zagrejanom ulju propržite sitno seckani crni luk. Kad postane staklast, dodajte propasiran beli luk, na kockice isečenu šargarepu i krompir i sve propržite. Nalijte malo vode i kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte iseckan peršun i oljušten i na kockice isečen paradajz, pa sve posolite i pobiberite. Nadevom punite paprike, ređajte ih u dublji sud, nalijte vodom da ogreznu i kuvajte na tihoj vatri. Kad voda upola ispari, paprike stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite ih oko 15 minuta.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZRAEL JE ZATEČEN: Delije uradile nešto što je malo ko očekivao