PASTA SA TIKVICAMA I PILETINOM: Pravi kremasti specijalitet

Novosti online

31. 07. 2024. u 13:11

Pasta sa piletinom i tikvicama je dobro poznati specijalitet za sve ljubitelje paste i tikvica. Ovo je samo još jedan način kako da pripremite ovo sezonsko povrće, ali će vam sigurno postati jedno od omiljenih jela.

ПАСТА СА ТИКВИЦАМА И ПИЛЕТИНОМ: Прави кремасти специјалитет

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 srednje tikvice
  • 250 g piletine
  • pasta 
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • oko 70 g kačkavalja, narendanog
  • 3 čena belog luka
  • biber
  • so
  • pola glavice crnog luka

Priprema:

Za početak, naseckajte crni luk i stavite da se dinsta na srednjoj vatri.

Piletinu isecite na kockice i dodajte luk.

Za to vreme, tikvice očistite i iseckajte na kockice slične veličine kao i piletinu.

Dodajte tikvice piletini i luku. Ostavite da se krčka preklopljeno sa povremenim mešanjem. Sve posolite.

Stavite pastu da se kuva osam minuta.

Za to vreme, u šerpicu sipajte pavlaku za kuvanje, malo vode i dodajte narendani beli luk, so i biber. Šerpicu stavite na blagu vatru, mešajte, a kada počne da se zagreva dodajte narendani kačkavalj.

Sve pomešajte u jednu posudu i servirajte.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUPERŠUT OTVARA VRATA HUMANOSTI – „POGLED SRCEM“ STIGAO I DO „ANĐELA“ IZ UŽICA