NIŠTA LEPŠE DUGO NISTE JELI: Mekana piletina s mladim kupusom
Čak i ako obično izbegavate kupus, ovaj ukus će vam se dopasti, a zdrav i bogat ručak imaćete za samo pola sata.
Sastojci:
- 800 grama svežeg kupusa
- 200 mililitara vrele vode
- 1/2 kilograma belog pilećeg mesa
- 200 grama crnog luka
- 100 grama šargarepe
- 2 kašike paradajz-pirea
- 2 kašičice mlevene paprike
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1/2 kašičice crnog mlevenog bibera
- 1/2 vezice peršuna
Priprema:
Sladak kupus preseći na četvrtine, pa svaku četvrtinu iseći na trake malo deblje nego kada se seče za salatu. Pileće meso iseći na kocke. Crni luk sitno iseckati a šargarepu narendati krupno.
U odgovarajuću dublju posudu sa nelepljivim dnom sipati ulje i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje staviti pileće meso i pržiti ga na jačoj vatri, uz okretanje, oko pet minuta. Smanjiti temperaturu na srednju jačinu i ubaciti iseckani crni luk. Promešati i dinstati, uz povremeno mešanje, dva minuta. Zatim dodati šargarepu, promešati i pržiti još dva minuta.
Dodati paradajz pire, sipati vrelu vodu i sve dobro promešati. Na površinu staviti sav kupus, poklopiti posudu i na tihu temperaturu kuvati 15 minuta. Zatim skloniti poklopac, posuti papriku, suvi biljni začin i mleveni biber, promešati dobro da se kupus sjedini sa ostalim sastojcima i ostaviti da se krčka bez poklopca oko 10 minuta.
Probati da li treba dodati još šta od začina, ubaciti iseckani peršun, promešati i skloniti sa vatre.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
JELO OD KOBASICE I PRAZILUKA: Jako je jeftino, skuva se brzo, a ukus je odličan
20. 07. 2024. u 09:00
PIKANTNA SALATA SA TELETINOM I POVRĆEM: Idealan ručak kada su napolju vrućine
10. 07. 2024. u 20:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
RAZVODI SE ČEDA JOVANOVIĆ Posle 25 godina braka: "I dalje je volim, svakome je teško na svoj način"
POLITIČAR Čedomir Jovanović potvrdio je da je u februaru podneo zahtev za razvod braka od supruge Jelene Jovanović.
21. 12. 2024. u 16:32
Komentari (0)