AROMATIČNA I LAGANA: Pasta u hladnom sosu od svežeg paradajza

Tatjana Marković

15. 07. 2024. u 07:00

Pasta sa hladnim sosom od svežeg paradajza je aromatična i lagana, obožavaćete je.

АРОМАТИЧНА И ЛАГАНА: Паста у хладном сосу од свежег парадајза

Foto Shutterstock

Sastojci:

200 g špageta

1 crvena ljuta paprika, sitno iseckana
2 ljutike, sitno iseckane
1 kašika maslinovog ulja
korica 1 limuna, izrendana
1 kašika crvenog vinskog sirćeta
2 kašičice šećera
300 g paradajza, isečenog na kockice
125 g mocarele, isečene na komade
šaka listova bosiljka, za posluživanje

Recept za pastu sa svežim paradajz-sosom:

Skuvajte pastu prema uputstvima na pakovanju. U međuvremenu stavite ljutu papriku, ljutiku, ulje, limunovu koricu, sirće, šećer i paradajz u blender. Ubacite morsku so i sveže mleveni crni biber i sve zajedno izblendirajte.

Ocedite testeninu i pomešajte sa paradajz sosom i mocarelom. Preko toga pospite bosiljak i odmah servirajte.

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOLIKO TROFEJA! PA, JA NEMAM TOLIKO GODINA! Kilijan Mbape ostao u neverici kada je ovo saznao o saigraču (VIDEO)