PREUKUSAN I IZDAŠAN RUČAK ZA CELU PORODICU: Starinski gulaš sa govedinom i šampinjonima

Новости онлине

08. 07. 2024. u 16:00

Jedan od klasičnih recepata za starinski gulaš sa govedinom i šampinjonima donosi uživanje u mekanom mesu koje se samo razdvaja i odlično se kombinuje sa testeninom.

ПРЕУКУСАН И ИЗДАШАН РУЧАК ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Старински гулаш са говедином и шампињонима

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g goveđeg vrata, naseckanog na kockice
  • 380 ml goveđeg bujona
  • 1 žuti luk srednji, isečen na kockice
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 1 kašika crvene paprike u prahu
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike putera
  • 170 ml paradajz sosa
  • 1 kašičica šećera
  • 340 g šampinjona, naseckanih na kockice
  • malo svežeg peršuna za ukrašavanje

Priprema:

Za gulaš sa govedinom i šampinjonima u dubokom tiganju ili loncu pomešajte meso i bujon. Kuvajte na laganoj do srednjoj temperaturi 15-20 minuta. U tiganj dodajte luk, beli luk, mlevenu papriku, so i biber. Dobro promešajte i nastavite da kuvate 20 minuta. Povremeno dodajte malo tople vode da bi nivo tečnosti bio ujednačen. Pored bujona, dodavaćete još malo tečnosti tokom celog procesa kuvanja, da biste nadoknadili ono što je isparilo i postigli željenu gustinu.

Dodajte puter, paradajz sos i šećer u tiganj i dobro promešajte. Smanjite temperaturu na nisku i kuvajte još 20 minuta, često mešajući. (Do sada bi meso trebalo da bude mekano.) Na kraju ubacite šampinjone. Dobro pomešajte sa sastojcima i dinstajte još 10-15 minuta, ili dok pečurke ne omekšaju. Ukrasite peršunom i servirajte sa hlebom ili preko pirinča.

Gulaš sa govedinom i šampinjonima je vrlo izdašan, a po želji možete da zamenite šampinjone nekim drugim povrćem. 

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO SE DESILO PRVI PUT U ISTORIJI: Srpski košarkaši u Partizanu bez poena u večitom derbiju