SAVRŠEN RECEPT: Pohovane tikvice sa kačkavaljem, ukusan obrok gotov za 20 minuta

Novosti online

07. 07. 2024. u 07:00

Sezona kreativnih i ukusnih načina pripreme tikvica uveliko je počela. Ova namirnica definitivno je na vrhu letnjeg jelovnika, a recept za pohovane tikvice sa kačkavaljem samo je jedan od primera zašto je to tako.

САВРШЕН РЕЦЕПТ: Поховане тиквице са качкаваљем, укусан оброк готов за 20 минута

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine
  • prezle 
  • 3 jajeta
  • 150 g kačkavalja
  • brašno 
  • so
  • biber
  • mirođija

Priprema: 

Očistite tikvice i isecite na deblje kolutove.

Pripremite u posebnim dubokim tanjirima razmućena jaja, brašno i prezle.

U tanjir sa prezlama narendajte kačkavalj pa promešajte.

Začinite po ukusu tikvice, pa ih uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaja i u prezle.

Pržite na srednje zagrejanom ulju.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI: Janik Siner doživeo novi šok!