POSNA TORTILJA SA TUNJEVINOM I POVRĆEM: Brzo, ukusno i zasitno

Novosti online

02. 07. 2024. u 22:35

Verujemo da svi znate onaj osećaj kada nemate inspiraciju i volju da spremite neko jelo, a s druge strane ste ipak raspoloženi za fin i ukusan zalogaj.

ПОСНА ТОРТИЉА СА ТУЊЕВИНОМ И ПОВРЋЕМ: Брзо, укусно и заситно

Foto: Shutterstock

Zato smo za vas pripremili recept za posnu kombinaciju, koju ćete, sigurni smo, spremati i kada prođu dani posta.

Sastojci:

  • 4 tortilje
  • 2 konzerve tunjevine
  • 100 gr zelene ili iceberg salate
  • 4 kašičice posnog majoneza
  • 1 glavica crnog luka
  • začini po ukusu

Priprema: 

Tortilje premažite posnim majonezom, pa poređajte salatu.

Luk iseckajte, pa ga dodajte tunjevini i začinima, i sve dobro promešajte. Fil rasporedite po tortilji, a onda je urolajte.

Postupak ponovite i sa ostalim tortiljama.

Tiganj zagrejte, sipajte malo ulja, pa spustite tortilju.

Uzmite u obzir da je tortilja već gotovo testo, pa ne bi trebalo dugo da je pržite.

Posle manje od pola minuta, tortilju okrenite na drugu stranu, a zatim je stavite na tanjir.

Jelo služite toplo.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO 2 SATA OD VAS: Evo zašto bi Tunis trebao da bude vaša sledeća destinacija za letovanje