SPREMITE SKUŠU NA DRUGAČIJI NAČIN: Odličan predlog za posni ručak
POČEO je Petrovdanski post, pa je idealno vreme da isprobate recepte za ribu.
Mi vam donosimo još jedan super recept za skušu koja se pravi od svega par sastojaka i koja se kuva, a tajna odličnog ukusa krije se u marinadi.
Sastojci:
- 2 skuše
- 200 g šampinjona
- 3-4 crna luka
- 1/2 limuna
Za marinadu:
- 750 ml vode
- 100 ml sirćeta
- 60 ml ulja
- 3 kašičice soli
- 3 kašičice šećera
- 2 lovorova lista
- 10 bibera u zrnu
Priprema:
Skinite glavu ribe, pa joj očistite krljušt. Zatim je presecite po dužini, ali ne do kraja i izvadite kosti. Lep je očistite, pa isecite na deblje kolutove. Ako vam je lakše možete da je očistite i u ribarnici.
Crni luk isecite krupno, pa pola količine stavite u šerpu, a onda poređajte i ribu preko. Zatim dodajte i seckane pečurke i preostali luk.
U šerpu sipajte vodu, sirće i ulje, pa dodajte so, šećer, biber i lovorov list. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa prelijte preko ribe.
Poklopite i nastavite da kuvate dok ne proključa, pa ostavite još 3 minute. Zatim ohladite na sobnoj temperaturi i servirajte.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNA SALATA SA MAKARONAMA: Ukusna, sočna, niko ne može da joj odoli
31. 08. 2024. u 14:46
POSNE, A ČOKOLADNE: Ako volite klasične princes krofne, ove ćete obožavati
26. 04. 2024. u 17:00
MEDITERANSKA POSNA SALATA: Jednostavna, a ukusna, oduševiće vas na prvi zalogaj
24. 04. 2024. u 11:00
KANDIDAT ZA RUMUNSKOG PREDSEDNIKA ĐORĐESKU: Ukrajina je izmišljena država, biće podeljena sto posto
KANDIDAT za predsednika Rumunije Kalin Đorđesku izjavio je da je Ukrajina „izmišljena država“ koju će podeliti susedi.
30. 01. 2025. u 13:44
BRITANSKI EKSPERT: Imamo posla sa diletantom – Zelenski ne može da podnese da je kraj
ŠEF ukrajinskog režima Vladimir Zelenski podsvesno ne može da prihvati temu povlačenja ukrajinskih snaga u zoni borbenih dejstava, izjavio je britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris
30. 01. 2025. u 07:58
RASKID POSLE SMRTI PRIJATELjA: Poslednje pojavljivanje Dačićevog sina sa devojkom
NAKON toga Milica se uglavnom sama pojavljivala na raznim događajima, kad je i počelo da se šuška da je njihovoj ljubavi došao kraj, jer ranije nikada nije bio slučaj da se pevačica pojavi sama na javnom mestu.
29. 01. 2025. u 18:41
Komentari (0)