ĆEVAPI PEČENI U RERNI: Ne treba vam roštilj, prave se bez muke, a imaju fantastičan ukus zbog preliva
KADA se pomene roštilj, većina ljudi pomisli na - ćevape.
![ЋЕВАПИ ПЕЧЕНИ У РЕРНИ: Не треба вам роштиљ, праве се без муке, а имају фантастичан укус због прелива ЋЕВАПИ ПЕЧЕНИ У РЕРНИ: Не треба вам роштиљ, праве се без муке, а имају фантастичан укус због прелива](/data/images/2024-04-29/477918_shutterstock-2228435805_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Mnogima su najukusniji kada se spreme na roštilju, ali mi vam danas donosimo recept kako da ih spremite u rerni. Prave se bez muke, a imaju fantastičan ukus zbog preliva.
Sastojci:
Za ćevape:
- 500 g mlevenog mesa
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice bibera
- 100 ml kisele vode
Za preliv:
- 200 ml piva
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
- ½ kašičice suve mirođije
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 50 ml ulja
Priprema:
U mleveno meso dodati izrendan beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešati, staviti u frižider da stoji jedan sat. Napraviti ćevape, poređati u nauljen pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Preliti ih prelivom od pomešanih sastojaka i vratiti u rernu još 15 minuta. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![LEPE SE ZA PRSTE: Rebarca sa savršenim prelivom, kao iz restorana LEPE SE ZA PRSTE: Rebarca sa savršenim prelivom, kao iz restorana](/data/images/2024-06-15/496626_shutterstock-1929416018_t.jpg?time=1718479211)
LEPE SE ZA PRSTE: Rebarca sa savršenim prelivom, kao iz restorana
16. 06. 2024. u 10:00
![OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI: Najbolji recept za pržene tikvice (VIDEO) OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI: Najbolji recept za pržene tikvice (VIDEO)](/data/images/2024-06-15/496411_screenshot-2024-06-15-023428_t.jpg?time=1718411837)
OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI: Najbolji recept za pržene tikvice (VIDEO)
15. 06. 2024. u 11:00
![„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli... „KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli...](/data/images/2021-05-10/94398_untitled_kf.jpg?time=1719076408)
„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za "Bild" o ruskim bombama - "Ovo nije moglo da se zamisli..."
NA ZAPADU nisu mogli da veruju da postoji tako masivna bomba kao što je FAB-3000 koju su ruske snage nedavno upotrebile u Ukrajini, ocenjuje nemački novinar Julijan Repke u reportaži za „Bild“.
22. 06. 2024. u 19:05
![EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i migovi EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i migovi](/data/images/2024-06-27/501005_rat-u-ukrajini_kf.jpg?time=1719475326)
EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i "migovi"
MIKOL Oleščuk, komandant Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, na Telegramu je izneo podatke o ruskom napadu
27. 06. 2024. u 09:15 >> 09:17
![UDALA SE KAĆA: Srce najlepše odbojkašice ukrao slavni košarkaš - vidite samo venčanicu kako joj stoji (FOTO) UDALA SE KAĆA: Srce najlepše odbojkašice ukrao slavni košarkaš - vidite samo venčanicu kako joj stoji (FOTO)](/data/images/2022-10-15/276675_katarina-lazovic-foto-n-skenderija-instagram-lazaaa7_kf.jpg?time=1719679907)
UDALA SE KAĆA: Srce najlepše odbojkašice "ukrao" slavni košarkaš - vidite samo venčanicu kako joj stoji (FOTO)
"OD DANAS, uz prijatelji, braća, dodajemo i - kumovi", stoji u opisu fotografije sa venčanja.
29. 06. 2024. u 18:51
Komentari (0)