MEDENA REBARCA SA KROMPIROM I SUVIM KAJSIJAMA: Neodoljivi gurmanski ručak sa kojim nema greške
Uvek su nam potrebne neke nove inspiracije za ručak, uz to želimo da sve bude što jednostavnije, ali i što ukusnije, a jedan od njih je i ovaj recept.
Sastojci:
- marinirana rebra 500 g
- crveni krompir 3 veća
- šargarepa 2 manje
- suva slanina seckana na kockice 30 g
- med 30 g
- suve kajsije 7-8
- so po ukusu
- biber po ukusu
- aleva paprika po ukusu
- čili po ukusu
- suvi biljni začini po ukusu
- svinjska mast za podmazivanje pleha po potrebi
Priprema:
Pleh dobro podmažite svinjskom mašću. Rebra položite na centralni deo i premažite ih polovinom količine meda. U zasebnoj šerpici isečen krompir i šargarepu uvaljajte u začine i mast, pa poređajte na pleh oko rebara. Dodajte slaninu. Pokrijte alu-folijom i pecite u zagrejanoj pećnici na 220 stepeni 45 minuta. Izvadite pleh i skinite alu-foliju. Premažite meso ostatkom meda. Dodajte suve kajsije. Pecite još 15–20 minuta na istoj temperaturi. Na kraju gotovo meso ukrasite peršunom i seckanom ljutom papričicom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)