LESKOVAČKA MUĆKALICA: Južnjački specijalitet koji ćete u slast pojesti

Новости онлине

16. 05. 2024. u 19:00

Tradicionalno jelo od mesa i povrća, savršen izbor za ručak.

ЛЕСКОВАЧКА МУЋКАЛИЦА: Јужњачки специјалитет који ћете у сласт појести

Foto Jutjub/Printskrin

Sastojci:

  • 500 g svinjskog mesa
  • 250 g crnog luka
  • 4 sveže paprike
  • 3 paradajza
  • so, biber, peršun
  • 1 ljuta papričica 

   

Priprema:

Meso iseći na kockice i ispržiti u teflonskom tiganju bez ulja. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk isečen na rebarca. Dodati papriku sečenu na rezance i iseckan paradajz, pa dinstati na tihoj vatri dok paprika omekša. Dodati isprženo meso i zajedno krčkati 20-30 minuta. Začiniti solju i biberom, dodati oseckanu ljutu papričicu. Zapeći u rerni desetak minuta. Posuti seckanim peršunom pre služenja.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM SE OPROSTIO OD AJAKSA: Tadić najavljuje povratak, ali postoji jedan uslov, evo i koji