VRHUNSKA POSNA PUNJENA PAPRIKA: Lepša i ukusnija nego sa mesom
Bogate ukusima, a hranljive, odličan su predlog za dnevni meni.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 5 čena izdrobljenog belog luka
- 2 šargarepe na kockice
- može se iseći i jedna crvena sveža paprika
- 50 gr pirinča (može malo obaren)
- 2 rendana krompira
- 1 puna kašika ajvara
- suvog začina soli biber ml. paprika
- 200 ml kuvanog paradajza
- 1 paradajz za zatvaranje
- 1 kašika prašna
- 100 ml vode
- ulje
Priprema:
Na ulju propržiti sekan luk, šargarepu, pa kad se proprži dodati pirinač, rendan krompir,beli luk, ml. papriku , začin so i sve izjednačiti.
Puniti paprike i zatvarati kriškama paradajza. Izmešati vodu paradajz i brašno i preliti paprike u đuveču.
Dodati malo ulja i odozgo na svaku papriku. Poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni oko 60 min.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
JELO SAČUVANO OD ZABORAVA: Janija izvanredno jelo za ljubitelje domaće kuhinje
23. 04. 2024. u 19:44
SALATA SA JUNETINOM, PARADAJZOM I RUKOLOM: Savršen spoj mesa i povrća
23. 04. 2024. u 11:00
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)