ZAPEČENI PROKELJ SA SLANINOM I KROMPIROM: Ručak na brzinu koji će vas oduševiti
Kad nemate pripremljen ručak, a to mora da bude što pre, onda je ovaj recept prava stvar za vas. Za manje od sat, uključujući i pečenje, možete napraviti odličan ručak za celu porodicu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 kriške slanine
- 400 g prokelja
- 400 g krompira
- 2 kašike prezli
- 2 kašike parmezana
- 50 ml mleka
- 2 čena belog luka
- so, biber
Priprema:
Pomešajte mleko, pavlaku i beli luk, pa začinite solju i biberom. Na teflonu bez masnoće propržite slaninu i dodajte kelj. Četvrtinom krompira prekrijte dno vatrostalne posude, preko stavite trećinu slanine i prokelja, pa ponovite postupak. Pomešajte parmezan i prezle. Prelijte smesu s mlekom preko krompira i pospite mešavinom s prezlama. Pecite 45 minuta na 180 stepeni.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

JELO IZ RERNE: Šnicle sa povrćem, pečene u rerni, neverovatno sočne i ukusne
30. 03. 2024. u 12:00

RIŽOTO SA LIGNjAMA KAKAV DO SADA NISTE PROBALI: Savršen ručak za celu porodicu
20. 03. 2024. u 11:00

"PUNjENI OPANCI": Specijalitet od paprika za nezaboravan i lagan ručak
07. 03. 2024. u 10:00

"SVAKI MUŠKARAC DA PROĐE VOJNU OBUKU" NATO država se sprema za ruski napad, cilj je vojska od 500.000 ljudi
POLjSKI premijer Donald Tusk najavio je da njegova vlada radi na planu za masovnu vojnu obuku svih punoletnih muškaraca, kao odgovor na promene u bezbednosnoj situaciji u Evropi.
08. 03. 2025. u 14:43

PAKAO ZA UKRAJINCE U KURSKU NAKON AMERIČKOG POTEZA: Deset hiljada vojnika pred opkoljavanjem (FOTO)
DESET hiljada ukrajinskih vojnika pod pretnjom je opkoljavanja u Kurskoj oblasti nakon obustave američkih obaveštajnih podataka, piše britanski Telegraf.
08. 03. 2025. u 11:01

"TREBALO JE JA DA ODEM PRE NjEGA": Ko je rođena sestra Saše Popovića? (FOTO)
SAŠA Popović, idejni tvorac i kreativni direktor Grand produkcije ispraćen je danas na večni počinak. Rođena sestra Saše Popovića, iako u godinama i slabog zdravlja, došla je na poslednji ispraćaj bratu, a na komemoraciji je sedela pored Suzane i njene dece.
06. 03. 2025. u 16:45
Komentari (0)