SOČNA SVINJSKA REBARCA, PRSTE DA POLIŽEŠ! Mesni specijalitet sa marinadom od meda i belog luka

Novosti online

20. 04. 2024. u 11:00

Savršen izbor za ručak.

СОЧНА СВИЊСКА РЕБАРЦА, ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕШ! Месни специјалитет са маринадом од меда и белог лука

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kg svinjskih rebara
  • 400 g meda
  • 200 ml soja sosa
  • 10 čenova iseckanog belog luka
  • 2 kašike soli
  • 1 kašika mlevenog bibera
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 1 kašika mlevenog čilija
  • 500 g krompira
  • 300 g šargarepe                                                                                                                           

Priprema:

Rebra isecite na manje komade i stavite u plastičnu posudu sa poklopcem. Pomešajte sve ostale sastojke osim krompira i šargarepe i pola prelijte preko rebara. Istrljajte ih sa svih strana, poklopite i stavite u frižider najmanje dva sata, a najbolje da odstoje preko noći. Izvadite rebra i stavite u podmazan pleh. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite jedan sat na 180 stepeni. Tada prelijte rebra ostatkom marinade i dodajte u pleh pored njih očišćen i iseckan krompir i šargarepu (možete i bez njih). Pecite bez folije 30-40 minuta, odnosno dok meso i povrće ne omekšaju.                                                         

(Trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

SINIŠA MIHAJLOVIĆ PITAO MAJKU DA LI JE HRVAT ILI SRBIN: Samo jednom me je bilo sramota