SAVRŠEN ZA VASKRŠNJI POST: Restovani krompir sa paprikom i začinima
RESTOVANI krompir je odličan prilog uz ribu, ali možete da ga jedete i kao glavni obrok. Ako volite da ga jedete, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept.

Foto: Printskrin Jutjub/Jelena Petrović
Sastojci:
- 550 g krompira
- 3 kašike ulja
- 1/2 kašičice semena kumina
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašike đumbira
- 1,5 kašika paradajz paste
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 1 kašičica paprike
- 3 kašike vode
- 70 g smrznutog graška
- 1 kašika soka od limuna
- 1/2 veze korijandera
Priprema:
Krompir oljušitite, pa dobro operite. Isecite na manje kocke, pa kuvajte na pari. To znači da krompir stavite u šerpu sa tankim dnom, pa onda tu šerpu stavite na šerpu sa ključalom vodom. Kuvajte na pari nekih 15 minuta.
U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte kumin i posle minut dodajte sitno seckan crni luk. Posolite i pržite dok ne omekša, pa dodajte sitno seckani beli luk, kao i đumbir. Posle 2 minuta dodajte paradajz pastu, kao i mleveni korijander, slatku papriku, biber, kim i kurkumu. Dobro promešajte, pa dodajte grašak i sipajte vodu. Pržite još neka 3 minuta, uz neprestano mešanje.
Zatim u tiganj dodajte krompir, promešajte i pržite još par minuta. Malo varjačom ili viljuškom pritisnite krompir da ga podelite.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NASUVO SA KROMPIROM - GRENADIR MARŠ: Staro vojvođansko jelo od 3 sastojka
06. 04. 2024. u 07:00

SLASNO JELO KOJE POMERA GRANICE DOBROG UKUSA: Francuski krompir s lukom
11. 03. 2024. u 09:00

PUTIN NA SASTANKU IZDAO NAREĐENjE VOJSCI: Zarobljene u Kursku tretirajte kao teroriste, hitno oslobodite čitavu teritoriju!
RUSKI predsednik Vladimir Putin održao je sastanak na jednom od komandnih mesta grupe Kursk, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je na sastanak stigao u vojnoj uniformi.
12. 03. 2025. u 20:09

ŠVAJCARSKI VELTVOHE O PRESUDI DODIKU: Šmit koristi kvazi diktaturu da bi eliminisao nepoželjne političare
ŠVAJCARSKI list Veltvohe je u okviru teksta o aktuelnoj situaciji u BiH, optužio je Nemca Kristijana Šmita da koristi kvazi diktatorsku moć da bi eliminisao nepoželjne političare i upozoravaju Bern kakva ih sudbina čeka ako pristanu na saradnju sa EU.
12. 03. 2025. u 16:03

TRAMPOV UNUK IMA SRPSKO IME: Nosili ga naši slavni vitezovi i vladari - ima jaku simboliku u porodici predsednika SAD
DONALD Tramp Mlađi, sin američkog predsednika, posetio je Beograd radi sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
12. 03. 2025. u 10:36 >> 10:37
Komentari (0)