OVO JE NAJBOLJI ITALIJANSKI RECEPT: Predlog za ručak - Alfredo pasta sa belim mesom i sosom od pečuraka
Recept za pastu dolazi iz Italije, a lako se kombinuje sa različitim sastojcima, pa tako možete da pravite sa mlevenim mesom, slaninom, povrćem...Jednostavno i brzo se pravi, a u ukusu uživaju svi.
Sastojci:
- 900 g pilećeg filea
- 300 g taljatele
- 450 g pečuraka mali
- 1 mali crni luk
- 3 čena belog luka
- 3,5 šolje neutralne pavlake
- 1 veza peršuna
- 1 kašika putera
Priprema:
Isecite belo meso na trake ili kockice, pa začinite po želji. Propržite u tiganju u koji ste sipali malo ulja. Zatim izvadite meso iz tiganja i propržite sitno seckan crni luk. Kada omekša dodajte puter i seckane pečurke. Kada se i pečurke proprže dodajte sitno seckani beli luk i začine po želji. Lepo promešajte. Sipajte pavlaku za kuvanje i kuvajte dok se ne krene da ključa.
U sos vratite meso i seckani paradajz, pa promešajte. Zatim dodajte taljatele i jednu šolju vode u kojoj su se kuvale. Promešajte i ostavite na šporetu par minuta dok ne budu gotove.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PASTA SA BROKOLIJEM: Kremasto uživanje, ručak koji retko ko može da preskoči
14. 04. 2024. u 11:00
MEDITERANSKI PIRINAČ: Posno jelo sa tajnim sastojkom koji mu daje poseban šmek
09. 04. 2024. u 17:52
JELO IZ RERNE: Šnicle sa povrćem, pečene u rerni, neverovatno sočne i ukusne
30. 03. 2024. u 12:00
NOVO RUSKO ORUŽJE NA FRONTU U UKRAJINI: Izaziva zastrašujuću štetu, a ima samo jedan cilj
RUSIJA je nedavno počela da proizvodi termobarične bespilotne letelice koje će se koristiti uz bespilotne letelice-mamce u Ukrajini, a koje su u stanju da nanesu ozbiljnu štetu civilima, otkrila je istraga Asošiejted presa (AP).
16. 11. 2024. u 20:23
"PRONAĆI ĆU I UNIŠTIĆU IH SVE" Hitno se oglasio Ilon Mask, reagovala i Zaharova
AMERIČKI biznismen Ilon Mask saopštio je putem društvene mreže da će „pronaći i uništiti“ sve one koji ga optužuju za kontakte sa Moskvom.
16. 11. 2024. u 16:18
"TERALI SU ME DA RADIM JUTARNjI PROGRAM, NASILNO - PO KAZNI": Olivera Kovačević o karijeri na RTS-u
VODITELjKA Olivera Kovačević je o svojim počecima, izazovima u poslu, o tome zašto ponekad poželi da bude vikinška ratnica, kao i o svemu što joj daje snagu i inspiraciju.
17. 11. 2024. u 09:28
Komentari (0)