SAVRŠEN RUČAK ZA PRVE PROLEĆNE DANE: Pravi posni obrok - Paprike punjene krompirom i graškom
PAPRIKE punjene krompirom i graškom su obrok koji ćete često da pravite tokom posta.
Ukoliko želite, punjene paprike možete da punite i drugim sastojcima, poput pirinča, na vama je da izaberete. Krompir je svakako vrlo zasitan.
Evo kako se prave paprike punjene krompirom i graškom.
Sastojci:
10 zelenih paprika
8 krompira
350 g graška
3 čena belog luka
1 crveni luk, iseckan
2 kašike ulja
1 kašičica mlevene ljute papričice
So i biber po ukusu
Recept za paprike punjene krompirom i graškom:
Za paprike punjene krompirom i graškom zagrejte rernu na 200 stepeni. Paprike operite, odsecite vrhove, očistite, izvadite semenke i žilice. Ostavite ih po strani. U međuvremenu zagrejte ulje i dinstajte beli i crveni luk nekoliko minuta, dok ne omekšaju.
Iseckajte kormpire pa i njih ubacite u tiganj da ih izdinstate. Mešajte i dinstajte 7 minuta. U isti tiganj sa krompirom i lukom dodajte i grašak, pa sve začinite ljutom papričicom, solju i biberom. Nastavite da dinstate dok krompir i grašak ne omekšaju.
Kada smesa krompira i graška bude dinstana, počnite da smesom punite paprike. Punjene paprike poređajte na pleh, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite 35 minuta. Servirajte i - uživajte.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SAVRŠEN POSNI SPECIJALITET: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kujne
25. 03. 2024. u 07:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)