RIBLJI ĆEVAPI: Dobro poznato jelo u novom ruhu, jelo koje će zavoleti i oni koji nisu ljubitelji ribe

Novosti online

28. 03. 2024. u 14:22

Ovo je recept u kome će uživati i odrasli i deca bez straha od ribljih kostiju.

РИБЉИ ЋЕВАПИ: Дoбро познато јело у новом руху, јело које ће заволети и они који нису љубитељи рибе

Foto: Shoutterstock

Sastojci:

  • 300 g fileta oslića
  • 25 g prosa
  • 50 ml vode
  • na vrh kašičice belog luka u prahu
  • na vrh kašičice soli
  • na vrh kašičice bibera
  • 1/2 veze peršuna
  • prezle
  • ulje           

Priprema:

Preliti proso dvaput većom količinom vode. Kada provri, kuvati na srednjoj temperaturi desetak minuta, potom skloniti i ostaviti isto toliko da nabubri. Po potrebi dodati još vode da ne zagori. Za to vreme isitniti riblje filete viljuškom, ubaciti u blender sa začinima. Kada se proso ohladi, ubaciti i njega u blender. Na kraju dodati prezle dok se ne dobije gusta smesa za oblikovanje. Vlažnim rukama formirati ćevape i odmah ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene. Odlagati ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.     

(trpeza)  

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TURNEJA JK U MINUSU Nema ništa od zarade: Uložila sam sve što sam stekla za 30 godina, zato sam sa fanovima u plusu