PROLEĆE U TANJIRU: Kapama od spanaća i svinjskog mesa (FOTO)
Kapama je idealan obrok, a kombinacija spanaća, mesa i pirinča predstavlja praznik za nepca, ali i za oči, jer ukoliko se posluži sa salatom i kiselim mleko, predstavlja pravo „proleće na tanjiru“.
Potrebno je:
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 600 g spanaća
- jedna šargarepa
- 400 g svinjskog ili nekog drugog mesa
- šoljica pirinča
- kašičica aleve paprike
- kašičica suvog začina
- so
- kašika brašna
- kiselo mleko po ukusu
Priprema:
Iseckati luk i propržiti ga na ulju, dodati beli luk. Kad blago porumeni dodati opran i na krupno iseckan spanać i jednu šargarepu isečenu na kolutove.
Pošto spanać omekša umešati šoljicu pirinča. Propržiti petnaestak minuta, po potrebi dodati čašu vode i začiniti, a onda ostaviti da se krčka na tihoj vatri dok pirinač ne omekne.
U tiganju pržiti meso seckano na sitne kockice u malo ulja.
Polu žitku masu od spanaća presipati u vatrostalnu činiju, dodati isprženo meso i zapršku (aleva parika i kašika brašna) i peći petnaestak minuta u rerni.
Poslužiti preliveno kiselim mlekom uz salatu po izboru.
Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)