KAO STVORENE ZA NEDELJNI RUČAK: Ćufte na italijanski način
DANAS su ćufte uobičajeno jelo koje se voli širom sveta.
Sastojci:
* špagete, 1 pakovanje
ZA ĆUFTE:
* juneće mleveno meso, 500 gr
* krupnije prezle, 1 šolja
* crni luk, 1 glavica
* beli luk, 3 čena
* jaja, 1 kom
* rendani parmezan, 2 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* maslinovo ulje, po potrebi
* peršun, po ukusu
* bosiljak, po ukusu
ZA SOS:
* gusti paradajz, 500 ml
* crni luk, 1 veća glavica
* beli luk, 2 čena
* maslinovo ulje po potrebi
* italijanska mešavina začina (bosiljak, majčina dušica i origano), po želji
* čili, po želji
Priprema:
U činiji sjedinite prezle, narendan crni luk i propasiran beli luk. Dodajte meso, parmezan i sve ostale sastojke osim ulja, pa sve dobro izmesite rukama.
Od smese oblikujte okrugle ćuftice ujednačene veličine i pržite ih na zagrejanom maslinovom ulju. Dok se ćuftice prže, povremeno protresite tiganj da se sa svih strana lepo zapeku, ali ne sasvim. Prebacite ih u tanjir, pa u isti tiganj dodajte još malo maslinovog ulja i propržite crni i beli luk. Dodajte ostale sastojke i krčkajte na umerenoj temperaturi. Kad se sos lepo zgusne, ubacite ćufte i kuvajte oko 10 minuta.
Začinite po ukusu. Servirajte sa skuvanim špagetama.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)