VIŠE OD 20 MILIONA PREGLEDA, VIRALNO JELO: Medena piletina, svaki zalogaj je gurmanski raj

Novosti online

10. 03. 2024. u 11:00

SPREMA se jednostavno a svaki zalogaj se pamti.

ВИШЕ ОД 20 МИЛИОНА ПРЕГЛЕДА, ВИРАЛНО ЈЕЛО: Медена пилетина, сваки залогај је гурмански рај

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 500 gr pilećeg filea
* 1 kašičica soli (1 kašičica)
* 1 kašičica belog luka u prahu (1 kašičica)
* 2 gr mlevenog crnog bibera
* 1 jaje
* 150 ml vode
* prstohvat soli 
* 2 gr crnog bibera 
* 1 kašičica belog luka u prahu 
* 120 gr brašna
* 1 kašičica praška za pecivo 
* suncokretovo ulje

 Za sos: 

* 15 ml suncokretovog ulja
* 1 čen belog luka
* 85 gr meda
* 100 gr paradajz sosa
* 20 gr soja sosa

Priprema:

Pileći file isecite na male komade. Dodajte so, beli luk u prahu i crni biber pa sve dobro promešajte.

Stavite jaje u duboku posudu. Dodajte vodu, so, beli luk u prahu, brašno i prašak za pecivo. Mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Dodajte komade piletine i ostavite da odstoji 10 minuta.

Zagrejte suncokretovo ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite piletinu do zlatno smeđe boje sa obe strane. U šerpu stavite suncokretovo ulje i dodajte rendani beli luk. Pržite 2 minuta.

Dodajte med, paradajz sos i soja sos. Pržite 2 minuta na laganoj vatri. Dodajte piletinu i ostavite da se prži dok se sos dobro ne upije.

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM SE OPROSTIO OD AJAKSA: Tadić najavljuje povratak, ali postoji jedan uslov, evo i koji