SVAKO KO ŽELI ZDRAVIJE DA SE HRANI UVRSTIĆE ZRNEVLJE U SVOJ JELOVNIK: Gulaš od leblebija, ručak bez greške
KADA nemate puno vremena, odlučite se za sitnije žitarice poput prosa, heljde ili kinoe jer se lakše kuvaju, ali ne odustajte ni od fantastičnog ukusa pšenice, raži, zobi...
Sastojci:
* leblebije, 200 g
* crni luk, 1 veća glavica
* šargarepa,1
* tikvice, 150 g
* paprika, 1
* kurkuma, pola kašičice
* đumbir, 1 cm korena
* grančica smilja (domaća zamena za kari, a ako nemate, može i 12 kašičica karija), 1
* brašno, 1 kašika
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
Priprema:
- Dan ranije prelijte leblebije vodom i ostavite ih da nabubre. Povrće očistite i iseckajte na kockice. Na malo maslinovog ulja dinstajte luk i šargarepu desetak minuta.
Dodajte tikvice i papriku i nastavite sa dinstanjem još oko pet minuta. Po potrebi dolivajte vodu. U omekšalo povrće dodajte proceđene leblebije, dolijte oko 2 dl vode i krčkajte na tihoj vatri 30–40 minuta. Po potrebi dodajte vodu. Kad leblebije budu mekane, dodajte kurkumu, seckanu grančicu smilja i rendani đumbir. Promešajte, pa posolite i pobiberite po ukusu. Posebno u šoljici razmutite kašiku brašna sa malo vode da bude bez grudvica. Nju sipajte u gulaš i krčkajte još nekoliko minuta da se zgusne. Po želji dolijte vodu. Gulaš poslužite uz pirinač.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PRAVI SE BRZO I LAKO, A SVI GA VOLE: Restovan krompir, super prilog
17. 02. 2024. u 19:00
OVAKVU DO SADA NISTE JELI : Pasta slasna i aromatična, sa sezonskim povrćem
18. 02. 2024. u 07:30
KANDIDAT ZA RUMUNSKOG PREDSEDNIKA ĐORĐESKU: Ukrajina je izmišljena država, biće podeljena sto posto
KANDIDAT za predsednika Rumunije Kalin Đorđesku izjavio je da je Ukrajina „izmišljena država“ koju će podeliti susedi.
30. 01. 2025. u 13:44
BRITANSKI EKSPERT: Imamo posla sa diletantom – Zelenski ne može da podnese da je kraj
ŠEF ukrajinskog režima Vladimir Zelenski podsvesno ne može da prihvati temu povlačenja ukrajinskih snaga u zoni borbenih dejstava, izjavio je britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris
30. 01. 2025. u 07:58
RASKID POSLE SMRTI PRIJATELjA: Poslednje pojavljivanje Dačićevog sina sa devojkom
NAKON toga Milica se uglavnom sama pojavljivala na raznim događajima, kad je i počelo da se šuška da je njihovoj ljubavi došao kraj, jer ranije nikada nije bio slučaj da se pevačica pojavi sama na javnom mestu.
29. 01. 2025. u 18:41
Komentari (0)