PRAVO OSVEŽENJE NA SVAKOM STOLU: Musaka sa kiselim kupusom

Novosti online

15. 02. 2024. u 20:30

OD svega se može napraviti musaka, a ova je savršena jer se između dva sloja krompira stavlja kupus i još neki mirisni sastojci.

ПРАВО ОСВЕЖЕЊЕ НА СВАКОМ СТОЛУ: Мусака са киселим купусом

Foto: Printskrin Youtube/Bebina kuhinja

Sastojci:

* krompir, veći, 4 komada
* suva slanina, 200 g
* kiseli kupus, 1 glavica
* crni luk, 2 glavice
* pirinač, 80 g
* ulje, 100 ml
* lovor, 3 lista
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* začinska paprika, 1 kašičica

Priprema:

Stavite krompir da se kuva u ljusci. Na zagrejanom ulju propržite iseckan crni luk, listove lovora i sitno naseckanu slaninu. Pržite dok sve ne porumeni, pa posolite, pospite suvim biljnim začinom, biberom i začinskom paprikom. Kiseli kupus isecite na tanke rezance, pa dodajte u isprženu smesu i ubacite pirinač. Napola skuvan krompir oljuštite, isecite ga na kolutove, pa na dno pleha poređajte polovinu kolutova krompira. Preko stavite kiseli kupus koji ste dobro promešali i izvadili lovor, pospite začinskom paprikom i pecite u rerni na srednjoj temperaturi dok kupus ne omekša.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

SRAMNO PISANJE BRITANACA: Udarili na Mareja zbog Đokovića