MEKANE I HRSKAVE, SPREMAJU SE ZA POLA SATA: Kuglice od kobasica su zalagoji koji se ne odbijaju
KUGLICE od kobasica prave se od kuvane svinjske kobasice i tvrdog sira. Uz druge dodatke poput brašna, dobijate savršene zalogaje.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* 450 g mlevene svinjske kobasice
* 250 g brašna
* 3 kašičice praška za pecivo
* 1/2 kašičice soli
* 500 g iseckanog tvrdog sira
* 2 kašike sveže seckanog peršuna, plus još za ukras
* 1 kašika mlevene paprike
* prstohvat bibera
* ekstra devičansko maslinovo ulje, za premazati
Recept za kuglice od kobasica:
Korak 1:
Zagrejte rernu
Za kuglice od kobasica zagrejte rernu na 180° i obložite pleh sa papirom za pečenje. U velikoj posudi pomešajte svinjske kobasice, brašno, prašak za pecivo, sir, peršun i papriku dok se ne sjedine i začinite solju i biberom.
Korak 2:
Napravite kuglice
Kašikom stavite kuglice od mešavine na pripremljeni lim za pečenje.
Premažite kuglice maslinovim uljem
Namažite vrhove kuglica maslinovim uljem i pecite dok ne postanu zlatne i ne budu više ružičaste, 25 minuta. Pre serviranja ukrasite peršunom. Uživajte u kuglicama od kobasica!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAROČITO JE POGODNO ZA VEGETARIJANCE: Odresci karfiola sa puterom od kapara i prezlom
06. 02. 2024. u 09:00

BEGUNAC IZ ZATVORA UHVAĆEN POSLE 40 GODINA: Odala ga jedna informacija (FOTO)
MUŠKARAC koji je pobegao iz zatvora u Portoriku pre skoro 40 godina uhapšen je u Floridi, saopštila je policija okruga Li.
09. 03. 2025. u 16:04

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

UMRLA PEVAČICINA MAJKA: Ko je bila Hafa Karić i otkud joj arapsko ime, retko u Srbiji?
JAVNOST je iznenadila vest da je preminula jedna od omiljenih dama porodice Karić, Hafa Karić.
09. 03. 2025. u 17:51
Komentari (0)