BRZ I LAGAN OBROK, AROMATIČAN I BOGATOG UKUSA: Mafini od jaja

Novosti online

09. 02. 2024. u 16:00

MAFINI od jaja su odličan izbor za doručak ili užinu. Mafini od jaja u sebi imaju sve što se može poželeti.

БРЗ И ЛАГАН ОБРОК, АРОМАТИЧАН И БОГАТОГ УКУСА: Мафини од јаја

Foto Shutterstock

Uz jaja sadrže u sebi brokoli, crvenu papriku i sir. A evo i kako se prave mafini od jaja!

Sastojci:

* 1 kašika ulja
* 150 g brokolija, sitno iseckanog
* 1 crvena paprika, sitno seckana
* 2 mlada luka, isečena na kockice
* 6 velikih jaja
* 1 kašika mleka
* veliki prstohvat aleve paprike
* 50 g tvrdog sira, narendanog
* mala šaka vlašca (vrsta luka), seckanog

Recept za mafine od jaja:

 Korak 1: 

Ispržite brokoli i vlašac

Za mafine sa jajima zagrejte rernu na 200 stepeni. Nanesite polovinu ulja u kalup za mafine. U tiganju zagrejte preostalo ulje i dodajte brokoli, biber i mladi luk. Pržite pet minuta. Ostavite sa strane da se ohladi.

 Korak 2: 

Umutite jaja sa mlekom

U činiji umutite jaja sa mlekom, paprikom u prahu, seckanom paprikom i polovinom sira. Dodajte kuvano povrće.

 Korak 3: 

Pecite i servirajte

Sipajte smesu od jaja u otvore za mafine i svaku prelijte preostalim sirom i vlašcem, ako želite. Pecite 15-17 minuta ili dok ne porumene i ne budu pečeni.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIRJOS JE PROVOKATOR: Francuska teniserka bez dlake na jeziku