SAVRŠEN SPOJ SLANOG I SLATKASTOG: "Mrvljeni" brugeri, svima će se činiti da su kao iz restorana!
MRVLjENI burgeri se lako prave, a imaju odličnu ravnotežu slanog i slatkastog ukusa. Evo kako da napravite mrvljene burgere!
![САВРШЕН СПОЈ СЛАНОГ И СЛАТКАСТОГ: Мрвљени бругери, свима ће се чинити да су као из ресторана! САВРШЕН СПОЈ СЛАНОГ И СЛАТКАСТОГ: Мрвљени бругери, свима ће се чинити да су као из ресторана!](/data/images/2024-01-31/448574_shutterstock-1815249743_fmob.jpg)
Foto Shutterstock
Time što se meso "mrvi" podstiče se bolja karamelizacija i hrskavost ivica. Mrvljeni burger je savršen, jer ako pustite da meso odstoji par minuta, upiće sve sastojke u sebe.
Sastojci:
* 250 g mlevenog mesa
* 4 kriške sira na listiće
* 2 lepinje za hamburgere sa susamom
* 2 kisela krastavca, nasečena
Za marinadu:
* 2 kašike majoneza
* 1 kašika senfa
* 1 luk šalot, vrlo sitno seckan
* prstohvat šećera
* prstohvat belog luka u prahu
* 1 krastavčić, vrlo sitno isečen, plus malo soka kiselog krastavca
Recept za mrvljene burgere:
Korak 1:
Napravite sos:
Da biste napravili sos za mrvljene burgere, pomešajte sve sastojke osim soka od kiselog krastavca. Zatim dodajte dovoljno slanog rastvora da razblažite sos (ali ne toliko da postane tečan). Probajte i dodajte još soli ili šećera po ukusu.
Korak 2:
Zagrejte tiganj:
Stavite tiganj na srednju vatru i sačekajte da se zagreje. U međuvremenu podelite mleveno meso na četiri jednake loptice. Lagano spljoštite kuglice da od njih napravite debele ploške.
Korak 3:
Spljoštite meso u pljeskavice:
Stavite ploške u tiganj, razmaknite što je više moguće. Koristite dva tiganja ili radite u serijama ako je potrebno. Metalnom lopaticom i oklagijom (ili metalnom presom, ako je imate), razbijte ploške u tanke burgere, snažno pritiskajući i čineći ih što tanjim.
Posolite i pobiberite i pecite dva minuta, pritiskajući burgere nazad ako počnu da se dižu u sredini.
Korak 4:
Stavite sir:
Koristite metalnu lopaticu da podignete burgere sa tiganja i okrenite ih, začinite sa malo soli i bibera, a zatim na svaku položite krišku sira. Pecite još dva minuta, a zatim ih sklonite sa tiganja i ostavite sa strane.
Korak 5:
Ubacite sos:
Premažite obe isečene lepinje sosom, a zatim na svaku podlogu stavite po dve pljeskavice, stranom sa sirom nagore. Odozgo stavite narezani kiseli krastavac, stavite poklopac od lepinje i umotajte pljeskavice u foliju. Ostavite nekoliko minuta, a zatim ih odmotajte i servirajte. Uživajte u mrvljenim hamburgerima!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![SPREMAJU SE BRZO I LAKO, A TAKO SU UKUSNE: Francuske krofne bez kvasca (VIDEO) SPREMAJU SE BRZO I LAKO, A TAKO SU UKUSNE: Francuske krofne bez kvasca (VIDEO)](/data/images/2024-01-31/448571_screenshot-2024-01-31-181749_t.jpg?time=1706721803)
SPREMAJU SE BRZO I LAKO, A TAKO SU UKUSNE: Francuske krofne bez kvasca (VIDEO)
31. 01. 2024. u 19:30
![PILEĆE ROLNICE SA DVE VRSTE SIRA: Savršena ideja za vrhunski ručak (VIDEO) PILEĆE ROLNICE SA DVE VRSTE SIRA: Savršena ideja za vrhunski ručak (VIDEO)](/data/images/2024-01-31/448555_screenshot-2024-01-31-173339_t.jpg?time=1706719160)
PILEĆE ROLNICE SA DVE VRSTE SIRA: Savršena ideja za vrhunski ručak (VIDEO)
31. 01. 2024. u 17:30
![PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANJEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANJEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANjEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice
UČESNICI Minhenske bezbednosne konferencije slušali su govor potpredsednika SAD Džej-Di Vensa gotovo bez aplauza, pokazuje snimak prenosa njegovog nastupa na sajtu Bele kuće.
14. 02. 2025. u 17:34
![OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći
JASNA Bošnjaković, pevačica i nekadašnja učesnica šoua „Nikad nije kasno“, preminula je iznenada u 48. godini, na putu ka bolnici.
12. 02. 2025. u 16:05
![RASKRINKAO ESTRADU: Pronađena knjiga Saše Vidića RASKRINKAO ESTRADU: Pronađena knjiga Saše Vidića](/data/images/2023-04-24/343739_vidic_kf.jpg?time=1739703299)
RASKRINKAO ESTRADU: Pronađena knjiga Saše Vidića
MODNI kreator Saša vidić preminuo je 23. aprila 2023. godine. Radio je kao stilista mnogih ličnosti, a sa nkima je bio toliko blizak da su mu poveravali svoje najintimnije trenutke iz života.
16. 02. 2025. u 11:54
Komentari (0)