OD NEKOLIKO NAMIRNICA NAPRAVITE ODLIČNO JELO: Oslić u sosu od limuna

Novosti online

25. 12. 2023. u 10:00

SPREMITE ovaj divni ručak, kombinacija ribe i limuna je zaista fantastična.

ОД НЕКОЛИКО НАМИРНИЦА НАПРАВИТЕ ОДЛИЧНО ЈЕЛО: Ослић у сосу од лимуна

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 1/2 kg oslića
* 1 limun
* 2 čena belog luka (po ukusu)
* peršunov list
* 100 g brašna
* 2 dl ulja
* sok od 1 limuna
* 1 dl belog vina
* so, biber

Priprema:

1. Filete oslića začinite, uvaljajte u brašno i ispržite na ulju.

2. Napravite preliv od soka od limuna, sitno iseckanog belog luka, peršunovog lista i belog vina i začinite po ukusu.

3. Na dno vatrostalne činije prvo poređajte kolutove limuna, pa preko njih stavite prženu ribu i sve zalijte pripremljenim prelivom.

4. Posudu s ribom stavite na desetak minuta u rernu zagrejanu na 180 stepeni da se zapeče.

5. Gotovu ribu serviranu na tanjiru prelijte saftom u kom se pekla.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM SE OPROSTIO OD AJAKSA: Tadić najavljuje povratak, ali postoji jedan uslov, evo i koji