GURMANSKO SAVRŠENSTVO: Napravite punjene ćevape, ukusniji su od klasičnih

Novosti online

11. 12. 2023. u 10:00

BOGATI nadev od pilećih prsa i kačkavalja osvaja na prvi zalogaj. Prste da poližete.

ГУРМАНСКО САВРШЕНСТВО: Направите пуњене ћевапе, укуснији су од класичних

Foto Shutterstock

Još su ukusniji od onih klasičnih.

Potrebno je:
* 500 g mlevenog mesa
* so
* biber
* 1 kašičica suvog začina
* pola kašičice praška za pecivo
* peršun

Punjenje:

* 100 g pilećih prsa
* 100 g kačkavalja
* 100 ml ulja

Priprema:

Narendajte kačkavalj i pileća prsa, a peršun sitno iseckajte. Zatim izmešajte dobro sve.

Pomešajte mleveno meso, so, začin, prašak za pecivo i biber. Sjedinite sve dobro.

Napravite malo veće loptice, pa svaku rastanjite i nanesite po kašiku punjenja od kačkavalja, peršuna i pilećih prsa. Onda umotajte u oblik ćevapa i pržite na vrelom ulju. Prijatno!

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ PIŠE ISTORIJU NBA LIGE: Denver ne briljira, ali je zato Srbin svetla tačka (VIDEO)