UKUSAN RUČAK ZA CELU PORODICU: Jelo od krompira i pečuraka
SASTOJKE sigurno već imate u kuhinji za ovo veoma ukusno jelo koje možete pripremiti za svaku priliku.
U današnje vreme, kada nam je sve dostupno putem interneta i drugih platformi, puno je recepata za jednostavna jela koji vam štede vreme, a neki čak i novac. Jedno od njih je jelo sa krompirom i pečurkama, koje se pokazalo kao uvek dobar izbor, jer ne samo da se lako pravi, već je toliko ukusno da ćete tražiti još.
Sastojci su jeftini i ima ih gotovo svaka domaćica u špajzu i frižideru, a ovako pripremljeno jelo možete da služite u svim prilikama.
Potrebno je:
* 600 g pečuraka
* 700 g krompira
* 1 crni luk
* 100 g putera
* 1 kašika brašna
* 200 g kisele pavlake
* 400 ml vode
* 1/2 kašičice origana
* 1/2 kašičice bosiljka
* 1 kašičica ruzmarina
* 1 kašičica začinske paprike
* 2 lovorova lista
* 60 g tvrdog sira
* peršun i mirođija
Recept za krompir i pečurke sa sirom:
U tiganju istopite puter, pa dodajte sitno seckani crni luk. Lepo promešajte, pa kada omekša dodajte i seckane pečurke. Pržite nekih 8-10 minuta, pa dodajte brašno i lepo promešajte. U posudi pomešajte kiselu pavlaku i vodu i lepo sjedinite, pa dobijenu smesu dodajte u tiganj sa pečurkama. Posolite, pobiberite, pospite origanom, bosiljkom, ruzmarinom i začinskom paprikom.
Promešajte i kuvajte nekih 5 minuta, pa dodajte sitnije isečen krompir.
Stavite lovorovo lišće, pa poklopite i kuvajte nekih pola sata. Zatim izvadite lovorovo lišće, pospite rendanim sirom, pa ponovo poklopite i krčkajte nekih 10 minuta.
Gotovo jelo sa krompirom, pečurkama i sirom pospite seckanim peršunom.
(Super žena/B 92)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PROSTO PRSTE DA POLIŽETE: Posna pica sa tunjevinom, šampinjonima i kačkavaljem
04. 12. 2023. u 07:00
PO BAKINOM RECEPTU: Spremite supu, ništa bolje ne greje tokom hladnih dana
02. 12. 2023. u 12:00
OŠTRA PORUKA SA ZAPADA: Zelenski je prevarant i marioneta, krvavi vazal zapadnih elita
VLADIMIR Zelenski, koji je postao vazal Zapada, počeo je kao marioneta ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog, naveo je irski novinar Čej Bouz.
24. 11. 2024. u 17:59
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
"I ZEMUNCI SU GA SE PLAŠILI": Kako je Beli postao Zver - priča o Sretku Kaliniću
"KALINIĆ je bio zver od čoveka. Zapravo, zver je blaga reč" - rekao je tada Bagzi, nakon čega je Kalinić kojeg su članovi klana do tada oslovljavali sa "Beli" dobio nadimak "Zver".
24. 11. 2024. u 11:09
Komentari (0)