NAPRAVITE - MEKO MESO UKRČKANO U DVE VRSTE VINA: Svinjska džigerica u sosu sa pečurkama
PREDLAŽEMO za današnji ručak svinjsku džigericu u sosu sa pečurkama i vinom.
Svinjsku džigericu možete spremati na mnogo načina. Za danas smo pripremili fantastičan recept za sve ljubitelje ove namirnice. Ona se preliva aromatičnim sosom sa dve vrste vina. Odlična ideja su pikantni ražnjići sa svinjskom džigericom. Glavni sastojak sosa su pečurke, a dodaju se i začini poput žalfije i majčine dušice.
Sastojci:
* 3 kašike masti
* 500-600 g svinjske džigerice
* 1 glavica crnog luka
Za sos od pečuraka:
* 500 g mešavine pečuraka po izboru
* 1 glavica crnog luka
* 1 čen belog luka
* malo majčine dušice
* 2 iseckana lista žalfije
* 2 kašike šeri vina
* 50 ml belog vina
* 250 ml pilećeg bujona
* 100 ml pavlake za kuvanje
Recept za svinjsku džigericu u sosu sa pečurkama i vinom:
Stavite mast u tiganj, pa je zagrejte na jakoj vatri. Kada se mast istopi, dodajte svinjsku džigericu i pržite sa obe strane dok ne porumeni. Potom prebacite svinjsku džigericu u pleh za pečenje, pospite je iseckanim crnim lukom i pecite na 180°C oko 20-25 minuta.
Nakon toga, izvadite džigericu i ostavite je na toplom mestu poklopljenu, ali ne skroz. U međuvremenu, u drugom tiganju zagrejte puter na srednjoj vatri, pa dodajte očišćene pečurke. Propržite ih i kada porumene dodajte iseckani crni i beli luk i malo smanjite temperaturu. Kada pečurke omekšaju, dodajte majčinu dušicu i žalfiju. Dobro promešajte i dodajte šeri i belo vino. Pojačajte malo vatru, pa kuvajte dok se količina tečnosti ne prepolovi. Sipajte pavlaku za kuvanje i mešajte dok se sastojci ne sjedine.
Iseckajte svinjsku džigericu i prelijte je sosom od pečuraka i vina. Preporučujemo i prženu svinjsku džigericu.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PROSTO PRSTE DA POLIŽETE: Posna pica sa tunjevinom, šampinjonima i kačkavaljem
04. 12. 2023. u 07:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)