RUČAK ZA DANAS: Kafanska teleća čorbica, kremasta i puna vitamina i minerala - za oporavak celog tela

Novosti online

17. 10. 2023. u 12:00

KAD počne hladno vreme, najbolje rešenje za ručak je čorba, koja će da okrepi i zagreje telo.

РУЧАК ЗА ДАНАС: Кафанска телећа чорбица, кремаста и пуна витамина и минерала - за опоравак целог тела

Foto: Jutjub printskrin

A najukusnija je ona teleća, kafanska, koja je savršeno kremasta i puna vitamina i minerala.

Sastojci:

500 grama telećeg mesa od buta ili vrata
1 glavica crnog luka
1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
1 koren celera
2 krompira
1 dl ulja
2 kašike brašna
2 dl kisele pavlake
1 žumance
so
biber
lorber
malo peršunovog lista

Foto: Jutjub/Printskrin/Marina"s Kitchen

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajte na ulju. Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena.

Dodajte povrće iseckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko dva litra vode. Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata.

Pred serviranje u gotovu čorbu umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom. Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POČASNI GOST TURNIRA U RIJADU: Brazilac imao poseban zadatak pred duel Paolini i Ribakine (VIDEO)