OVAKO GRCI SPREMAJU MUSAKU OD PATLIDŽANA: Sočna, puna fila, a tako kremasta - niko joj ne može odoleti (VIDEO)

Novosti onlajn

07. 09. 2023. u 13:00

NAJSOČNIJA i najbolja je grčka musaka sa patlidžanom - kremastije nešto niste odavno probali!

ОВАКО ГРЦИ СПРЕМАЈУ МУСАКУ ОД ПАТЛИЏАНА: Сочна, пуна фила, а тако кремаста - нико јој не може одолети (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Naš današnji predlog za ručak je grčka musaka.

Potrebno je:

  • 4 patlidžana
  • posoljene ispeći u zagrejanoj rerni na 200°C/20min.

Za fil:

  • 2-3 glavice crnog luka
  • 1 papričica
  • 1 paprika
  • 1 šargarepa
  • 500 g mlevenog mesa
  • 400 g paradajza
  • so, suvi začin, biber, origano

Za bešamel sos:

  • 50 g putera ili 50 ml maslinovog ulja
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • so, biber ili 1/2 kašičice cimeta, ulje.

Priprema: Patlidžan očistite i isecite na kolutove, pa ga posoljenog 20 minuta pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Napravite fil tako što ćete propržiti crni luk, šargarepu, paradajz, mleveno meso, papriku i papričicu i začine.

Dok se fil dinsta u tiganju, napravite u šerpici bešamel sos tako što ćete u zagrejanoj masnoći propržiti dve kašike brašna dok ne potamni, a onda postepeno muteći dolivajte mleko. Dodajte so i biber, a može i malo cimeta.

Složite musaku u vatrostalnu činiju, zalijte je bešamelom i pecite u rerni još pola sata.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju