RUČAK ZA DANAS: Kesadilje sa piletinom i sirom - meksički specijalitet koji se pravi začas

Novosti onlajn

06. 09. 2023. u 07:00

ISPROBAJTE nešto novo, uživaćete u svakom zalogaju!

РУЧАК ЗА ДАНАС: Кесадиље са пилетином и сиром - мексички специјалитет који се прави зачас

Foto: Jutjub/Printskrin/ 매일맛나 delicious day

Nijedna meksička trpeza ne može da se zamisli bez kesadilja. Sve sastojke već sad, verovatno, imate kod kuće, a uz ovaj recept kroz nekoliko minuta na vašem stolu biće preukusan obrok.

Najvažnije je da se jedu odmah, dok su tople i hrskave!

Sastojci:

  • 4 tortilje
  • 1 pileći file
  • 300 g kačkavalja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • začinska paprika
  • so, biber

Priprema:

Pileći file isecite na trakice, začinite ga, pa propržite na maslinovom ulju sa svih strana da dobije rumenu koricu. U čist tiganj stavite tortilju, preko nje pospite jedan deo narendanog kačkavalja, stavite malo mesa, odozgo ponovo kačkavalj, pa poklopite drugom tortiljom.

Pecite oko 5 minuta da se donja tortilja lepo zapeče i sir rastopi, pa pažljivo okrenite i zapecite sa druge strane. Postupak ponovite i sa preostalim materijalom. Tortilje isecite na četiri dela i jedite dok su još tople. Po želji možete dodati kečap ili majonez kao prilog.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN HRANE: Značaj zajedničkih napora u borbi protiv gladi