RUČAK ZA DANAS: Najbolji i najlakši način punjenja paprika na svetu - bukvalno se "same spremaju"

Novosti onlajn

02. 09. 2023. u 07:05

LETNjI ručak bez kojeg se ne može zamisliti prava srpska trpeza su punjene paprike.

РУЧАК ЗА ДАНАС: Најбољи и најлакши начин пуњења паприка на свету - буквално се саме спремају

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 2kg paprika

Fil:

  • 500gr crnog luka
  • 1 šargarepa i vezica peršuna
  • 200gr pirinča
  • 700gr mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 100ml ulja
  • So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber
  • 1kg paradajza

Priprema:

  • Paprike očistite i ostavite sa strane.
  • U dublju činiju izmešajte sitno seckan crni luk, rendanu šargarepu, sitno seckan peršun, opran pirinač, meso, začine i jaja. Sve to dobro izmešajte i ovom smesom napunite paprike.
  • U blenderu sameljite kilo paradajza pa ga jednostavno prelijte preko punjenih paprika.
  • Poklopite i pecite oko sat vremena na 180 stepeni celzijusa.

Uživajte.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODBRANA NA MAX: MaxBet poklanja 1.000 vaučera za besplatne preglede povodom meseca muškog zdravlja