NAŠ PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Posne pohovane tikvice iz rerne

Novosti onlajn

26. 08. 2023. u 07:00

UŽIVAĆETE uz ovu verziju pohovanih tikvica pripremljenih na mnogo zdraviji način, sa dosta manje ulja.

НАШ ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Посне поховане тиквице из рерне

Foto: Peksels

Sastojci za posne pohovane tikvice iz rerne:

2 tikvice,

200ml kisele vode,
2 kašike brašna,
2 kašike prezli,
so, mleveni biber,
30ml ulja,
po želji beli luk, granule,
ulje.

Posne pohovane tikvice iz rerne se pripremaju na sledeći način:

  • Tikvice oguliti, pa iseći na tanje listove.
  • Posoliti i ostaviti 30 min da pusti sok, pa ocediti.
  • U činiju staviti kiselu vodu, brašno, prezle bibera , ulje i sve dobro izjednačiti.
  • Tikvice provući kroz pripremljenu smesu i ređati u podmazan pleh.
  • Peći na 220 stepeni C da lepo porumeni 30-40 min.

(posnajela.rs)

BONUS VIDEO:

IZNENADITE VOLjENU OSOBU: Pet minuta do torte bez pečenja

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NIJE NAJBOLJI SVIH VREMENA! Stefanos Cicipas zabio nož u leđa Srbinu, evo i kako (VIDEO)