RUČAK ZA DANAS: Monaško varivo iz rerne - posno ili mrsno, odlučite sami
MONAŠKO varivo iz manastira Rukumija ima svoju posnu i mrsnu varijantu, a na vama je da odlučite kako ćete da ga spremite
Sastojci:
Smesa za ćufte:
- 500‒700 grama mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2 jajeta
- 3 kašike prezle
- So, suvi začin, biber, peršun, beli luk, začinska crvena paprika.
Osnova monaškog variva:
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 paštrnak
- 1 paprika
- 2 paradajza
- 1/4 kupusa
- 300 g sočiva
- 250‒300 ml paradajz sos
- so, suvi začin, biber, lovor, ulje
- Ulje za zapršku i dve kašike brašna i jedna kašika začinske crvene paprike
Kuvati u rerni 1 sat i 10 minuta. Zapržiti po želji, dodati ispržene ćufte i vratiti još 20 minuta na 200 stepeni.
Priprema:
Prvo pravite ćufte (ako ne postite) od mesa, crnog luka, belog luka, jaja, začina i prezle.
Pravite osnovu za varivo tako što ćete da izdinstate crni luk, šargarepu i crvenu papriku. Paradajz isecite na sitno, a zatim iseckajte i kupus na rebarca. Dodajte iseckan paradajz i kupus, a onda i paradajz sos i ostavite da se sve krčka 10 minuta. Dodajte i začine.
U vatrostalnu činiju stavite oprano sočivo, zatim proprženo povrće i sve lepo nalijte vodom da smesa ogrezne. Stavite u rernu da se kuva na 200 stepeni Celzijusa.
Ispržite ćufte i ostavite ih sa strane. Varivo izvadite iz rerne nakon sat vremena, a onda ga zapržite. Ako hoćete mrsnu varijantu ovog obroka, u varivo dodajte ćufte i vratite u rernu da se sve lepo skrčka oko 10-ak minuta.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)