ĆUFTICE U SOSU OD LUKA I SENFA: Izdašan ručak za celu porodicu
DONOSIMO vam najbolji recept za ćufte u sosu od luka i senfa, kojim je teško odoleti.
Jela od mlevenog mesa su ono što svi volimo, a ovaj recept zapišite jer smo sigurni da će se svima toliko doopasti da će vam tražiti da ga uskoro ponovo pravite.
Sastojci:
- 1 kg mešanog mlevenog mesa
- so
- biber
- svež peršun
Sos:
- 3 glavice crvenog luka
- 1 sveža žuta paprika
- 1 kašika ražanog brašna
- 1 kašika senfa
- goveđa supa
- svež bosiljak
1. U meso dodajte so, biber i sitno naseckan peršunov list (malo veću količinu) i oblikujte kuglice željene veličine.
2. U dubljem tiganju zagrejte malo ulja, kratko pržite kuglice, pa ih izvadite na tanjir. Na to ulje stavite luk i papriku isečene na rezance i kašiku senfa i pržite dok sve ne dobije finu boju i miris.
3. Vratite kuglice u tiganj, pospite brašnom, sve malo protresite i zalijte goveđom supom, koju ste dobili od vode i goveđe kocke za supu.
4. Kuvajte pola sata na srednje jakoj vatri povremeno mešajući.
5. Kad je gotovo, obilno pospite seckanim peršunovim listom.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ROLAT OD TIKVICA: Nikad ih više nećete jesti na drugačiji način - prelepo jelo
12. 08. 2023. u 19:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)