NAJUKUSNIJI DORUČAK OD SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA: Topi se u ustima, a sprema se veoma jednostavno

Novosti online

13. 08. 2023. u 07:00

Donosimo vam recept za najukusniji doručak od samo nekoliko sastojaka koje već imate u kući.

НАЈУКУСНИЈИ ДОРУЧАК ОД САМО НЕКОЛИКО САСТОЈАКА: Топи се у устима, а спрема се веома једноставно

Foto: Jutjub/Printskrin

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 400 ml mleka ( 2 čaše)
  • 1 kašika otopljenog maslaca
  • 190 g brašna

Fil:

  • 2 kašike sira
  • 2 kašike pavlake
  • malo soli
  • čajna ili šunka

Priprema:

U posudu razbiti jaja, pa dodati so i dobro promešati. Dodati mleko i takođe mešati, a zatim u smesu dodati brašno uz postepen mešanje. Smesu je potrebno dobro izmešati, da ne bi ostale grudvice. Dodati otopljeni maslac i mešati. Smesu izliti u pleh obložen pek papirom, pa staviti da se peče na 180 stepeni, a kad se ispeče ostaviti da se ohladi.

Za fil:

Pomešati sir, pavlaku i so i dobro sjediniti. Okrenuti testo na drugu stranu i premazati ga filom, a zatim dodati sitno seckanu šunku ili čajnu. Urolati ga u rolat. Iseći i služiti.

(Stil Kurir)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

MNOGE ĆE IZNENADITI NOVAKOV IZBOR: Đoković otkrio svoj omiljeni meč protiv Rafaela Nadala